Câți elevi din Bistrița-Năsăud au fost prezenți la şcoală în prima zi în care au fost reluate cursurile

 -  -  1072Aproape 3.000 de elevi din Bistrița-Năsăud, aflați în clasele a VIII-a și a XII-a, au revenit la școală în prima zi în care au fost reluate cursurile. Până pe data de 12 iunie, în unitățile de învățământ din județ se vor organiza astfel de cursuri, cu scopul de a îi pregăti pe elevi pentru examenele naționale – Bacalaureat și Evaluare Națională.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Monica Buboly, în prima zi în care au fost reluate cursurile, aproape 3.000 de elevi din cei peste 5.000 aflați în clasele terminale au fost prezenți în sălile de clasă.

Dintr-un total de 2.934 de elevi din clasele a VIII-a, ieri au participat la cursuri 1.983 de copii. În ceea ce îi privește pe elevii din clasa a XII-a, dintr-un total de 2.290 de elevi, prezenți au fost 934. Trebuie precizat faptul că există posibilitatea să nu fi fost planificați toți elevii pe ziua de ieri. Sunt școli unde elevii merg doar două zile pe săptămână. (…) De exemplu, la Bistrița sunt situații în care o clasă de 30 de elevi a fost împărțită în trei grupe de câte 10 elevi, iar profesorii se rotesc”, a declarat Monica Buboly.

Potrivit sursei citate, ieri nu au existat incidente în unitățile de învățământ și nici nu au fost depistați elevi cu stări febrile.

Școlile sunt pregătite, sunt respectate toate recomandările Direcției de Sănătate Publică”, a mai adăugat Monica Buboly.

În această perioadă, durata activităţilor petrecute de elevi în sălile de clasă nu este mai mare de 3 ore pentru elevii de liceu şi de 2 ore pentru elevii de gimnaziu, iar pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale, activitatea de pregătire nu durează mai mult de 4 ore – pentru elevii de liceu şi 3 ore -pentru gimnaziu.

Unităţile de învăţământ din judeţul Bistrița-Năsăud au primit 156.000 de măşti de protecţie pentru a fi distribuite elevilor şi profesorilor care iau parte la cursurile de pregătire pentru examenele naţionale, în perioada 2-12 iunie. O nouă tranșă de măști de protecție este așteptată să ajungă în județ în perioada imediat următoare, astfel încât activitatea didactică să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. 

FOTO: Școala Gimnazială Grigore Silași Beclean

0 notes
197 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *