Câți locuitori ai județului Bistrița-Năsăud plătesc taxa de salubrizare? Se vor efectua verificări înscrucișate

paul plaian adi deeuri

Circa 230.000 de locuitori ai județului Bistrița-Năsăud plătesc pentru serviciile de salubrizare, autoritățile locale anunțând că în perioada următoare se vor efectua verificări pentru a se stabili dacă într-adevăr toți cei care beneficiază de acest serviciu și plătesc pentru el. ”Sperăm ca într-o lună de zile să nu mai fim 230.000, ci să fim 300.000 de utilizatori”, spun reprezentanții ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud. 

Suntem într-o plină campanie de identificare a tuturor utilizatorilor. Când spun a tuturor utilizatorilor, mă gândesc în primul rând la două mari categorii – persoanele fizice, utilizatorii casnici și agenții economici și instituțiile publice. Această identificare a lor presupune, în funcție de mediul rezidențial, două acțiuni: la case vom face o identificare a lor cu ocazia distribuirii pubelei galbene care înseamnă cip și arondare, iar la blocuri se face o verificare încrucișată”, a declarat consultantul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Răzvan Blid.

Sursa citată a mai adăugat că în ceea ce privește verificarea încrucișară, ”declarația pe propria răspundere a persoanelor va fi suprapusă cu declarațiile de la asociațiile de proprietari. Tocmai am solicitat asociațiilor de proprietari să ne dea o listă actualizată a tuturor generatorilor pe fiecare apartament, astfel încât noi să putem să facem o arondare corectă”.

Autoritățile speră ca în urma acestei acțiuni să crească numărul total al utilizatorilor serviciilor de salubrizare, astfel încât în viitor tariful să fie mai mic. ”Ceea ce sperăm este ca într-o lună de zile să nu mai fim 230.000, ci să fim 300.000 de utilizatori. Acesta este un prim aspect în ceea ce privește calcul viitor al taxei de salubrizare, întrucât una e să împarți taxa anuală la 230.000 de utilizatori și alta e să o împarți la 300.000”, au mai precizat reprezentanții ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, adăugând că actualul tarif a fost calculat la un număr de 230.000 de utilizatori.

În ceea ce îi privește pe agenții economici, și aceștia ”vor avea alocat un cip la toți recipienții de salubrizare, care autorizează golirea în sistem a deșeurilor și numără numărul de goliri, iar în funcție de asta vom putea taxa mult mai eficient aceste persoane juridice”. 

Din cei 230.000 de utilizator din județul Bistrița-Năsăud, circa 50.000 sunt din municipiul Bistrița.

One comment

  1. Ce inseamna inscrucisat frate?