Căutat de autoritățile din Italia pentru viol, găsit de polițiștii din Bistrița-Năsăud

 -  - 


Un bărbat din Bistrița pe numele căruia autorităţile italiene au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de viol, a fost depistat de polițiștii din Bistrița-Năsăud.

”Ieri, 22 martie, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița – Năsăud au depistat un bărbat, de 43 ani, din Bistrița care era urmărit internațional. Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Italia, au emis un mandat european de arestare, aceasta fiind condamnat la pedeapsa de 8 ani și 6 luni pentru săvârșirea infracțiunii de viol, faptă comisă pe teritoriul Italiei. Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

Tot la data de 22 martie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva acestuia ordonanță de reținere pentru 24 ore. În aceeași zi, bărbatul a fost prezentat Curții de Apel Cluj, care a dispus arestarea acestuia pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 23.03.2022.

Bărbatul se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, urmând a fi dispuse măsurile legale.

Acesta a fost condamnat pentru că a violat o tânără de 30 de ani în Italia. Cazul respectiv a oripilat opinia publică, întrucât victima suferea de mai multe afecțiuni medicale și era incapabilă să se apere.

Faptele pentru care individul a fost găsit vinovat s-au petrecut într-un orăşel din Sicilia, în 2012. Bărbatul, la acea vreme în vârstă de 30 de ani, a violat o tânără cu handicap, internată într-un centru de recuperare.

Potrivit autorităților italiene, fata lipsită de apărare a fost lovită cu brutalitate și agresata sexual.
Într-un târziu, sora victimei este cea care şi-a dat seama de abuzurile suferite și a chemat poliția.

Individul a stat în arest până anul trecut, pe durata procesului, dar a fost eliberat până la o sentință definitivă. Recent, magistrații au decis, pe baza probelor clare, ca românul să fie condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru viol. Până să fie încarcerat, individul a reușit să fugă din Italia, dar a fost prins în Bistrița-Năsăud.

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.