Cazurile de gripă se înmulțesc și în Bistrița-Năsăud. Vezi situația din săptămâna 3 – 9 februarie

 -  -  1122


Numărul cazurilor de gripă înregistrate în județul Bistrița-Năsăud crește de la o săptămână la alta. Dacă în intervalul 27 ianuarie – 2 februarie au fost înregistrate 16 cazuri, în perioada 3 – 9 februarie au mai fost diagnosticate încă 35 de persoane cu această afecțiune.

Potrivit datelor comunicate de Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, din cele 35 de cazuri de gripă înregistrate în săptămâna 3 – 9 februarie, în 8 s-a impus spitalizarea pacienților. Grupa de vârstă cea mai afectată de gripă a fost 15 – 49 de ani (17 cazuri), urmată de grupa 5 – 14 ani (11 cazuri). De asemenea, 4 cazuri au fost înregistrate la copii cu vârste între 2 și 4 ani și alte două cazuri la persoane cu vârste între 50 și 64 de ani.

De la debutul sezonului rece și până în prezent, numărul cazurilor de gripă înregistrate în Bistrița-Năsăud a ajuns la circa 70, fiind înregistrate și două decese, așa cum Ziar de Bistrița a mai prezentat AICI și AICI. La nivel național, din cauza gripei au murit până acum 31 de persoane.

Revenind la situația din județul Bistrița-Năsăud, datele oficiale arată că în creștere sunt și cazurile de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, aproape 4.000 de bistrițeni fiind diagnosticați cu astfel de afecțiuni. Cei mai predispuși la îmbolnăviri au fost copiii cu vârste între 5 și 14 ani (aproape jumătate din cazuri – 1.709). 40 de persoane au fost internate în spital din cauza infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare.

De asemenea, în aceeași perioadă au fost înregistrate și 377 de cazuri de pneumonie, majoritatea la grupa de vârstă 15 – 49 de ani (103). 70 dintre persoanele diagnosticate cu pneumonie au avut nevoie de spitalizare și tratament de specialitate.

Situația completă a afecțiunilor specifice sezonului din intervalul 3 – 9 februarie poate fi consultată mai jos:

Datele din săptămâna precedentă (27 ianuarie – 2 februarie) sunt disponibile mai jos:

Numărul cazurilor de gripă, pneumonie și infecții respiratorii, în continuă creștere. În ultima săptămână, aproape 100 de bistrițeni au necesitat spitalizare

 

0 notes
247 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *