Ce activități vor fi organizate la Bistrița pentru a marca Ziua Mondială a Mediului

 -  -  984


În fiecare an, Ziua Mondială a Mediului este celebrată la data de 5 iunie, această zi fiind un bun prilej de conștientizare a importanței respectării mediului înconjurător. Cu această ocazie, Primăria municipiului Bistrița, împreună cu Asociația Art Mirror, și-a propus să dedice nu una, ci trei zile, educației privind sustenabilitatea.

Astfel, alături de Art Mirror, în perioada 4 – 6 iunie, bistrițenii vor putea să descopere diverse modalități creative de a recicla și reutiliza orice obiect. Pe parcursul celor trei zile dedicate mediului, la Bistrița vor avea loc mai multe activități, după cum urmează:

EXPOZIȚIE ARTĂ SUSTENABILĂ

Parcul Municipal Bistrița va găzdui o serie de instalații artistice realizate de Art&Urban Mirror din deșeuri, obiecte neconvenționale sau rămase fără întrebuințare și imposibil de reciclat. Veți avea ocazia să vedeți cum resturi de fire de cupru, ventuze de EKG, dopuri de vin, resturi de sticlă, tone de hârtie etc. se transformă în lucrări artistice care demonstrează că toate aceste deșeuri pot fi și ele niște resurse valoroase din care putem crea ceva frumos și cu un mesaj puternic. Pe lângă aceste lucrări, Art Mirror va expune o serie de ilustrații realizate pe hârtie reciclată. Tema acestor lucrări este “Recycled urban perspectives”, iar printre artiști se numără: Cristina Cantemir, Ana Coroi, Ioana Man și Roxana Oroian. Expoziția poate fi vizitată de vineri, 4 iunie, până duminică, 6 iunie, în intervalul orar 10:00 – 20:00.

ATELIERE DE RECICLARE ȘI UPCYCLING

Sâmbătă și duminică, între orele 13:00 și 18:00, veți putea participa la două ateliere în care organizatorii își propun să dea viață unor lucruri care în mod normal ar fi fost aruncate.

Sâmbătă, între orele 13:00 – 18:00, atelier textile – cu ajutorul voluntarilor Art Mirror, hainele care în mod normal ar ajunge la gunoi deoarece nu mai sunt în trend sau sunt deteriorate pot primi o a doua șansă. În cadrul atelierului, organizatorii vor pune la dispoziție câteva tricouri, însă vă încurajează să aduceți propria piesă vestimentară pe care să o reciclați. Pentru decorare se vor folosi culori speciale pentru textil cu uscare la rece, hârtie de copt, fier de călcat, markere speciale pentru textile, pigmenți pentru textile, pensule, șabloane tematice din hârtie, spray-uri colorate, înălbitor. În funcție de material, voluntarii vă vor propune tehnica picturii și modalitatea de reciclare. În paralel se vor face și demonstrații de cum poți recicla hârtia chiar la tine acasă.

Duminică, între orele 13:00 – 18:00 – atelier dopuri de plută – în cadrul atelierului, se vor realiza obiecte de design sau decorațiuni (diferite forme sau volumetrii abstracte) din dopuri de plută. Dacă ai colectat și tu aceste dopuri, acum e momentul să le iei cu tine și să le transformi în ceva nou.

Organizatorii mai precizează că toate activitățile se vor desfășura în contextul precauțiilor impuse de respectarea regulilor sanitare pe timp de pandemie.

0 notes
109 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *