Ce companie a câștigat licitația pentru consolidarea drumului surpat de pe Valea Jelnei. ”Lucrările vor începe în cel mai scurt timp”

 -  -  1046


Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a anunțat că lucrările care vizează consolidarea drumului surpat din zona Valea Jelnei vor începe în scurt timp, acestea urmând să fie efectuate de compania CML.RO.

”Lucrările de consolidare pentru drumul surpat la intrarea pe Valea Jelnei vor începe în cel mai scurt timp. Câștigătorul licitației organizate de municipalitate, firma CML.RO, va amenaja pe DJ 173 o deviere pentru podețul spre Ghinda, care va include, pe 150 de metri, tubulatură nouă, toaletarea vegetației, dar și 25 de noi locuri de parcare în proximitate”, a explicat primarul Ioan Turc într-o postare pe o rețea de socializare.

Potrivit edilului, valoarea contractului încheiat cu compania CML.RO este de 1.472.532 lei, fără TVA.

”După mai bine de 2 ani de la alunecările de teren care au dus la prăbușirea terasamentului și a unei benzi de circulație, Primăria municipiului va monitoriza îndeaproape readucerea acestui drum în parametri optimi pentru siguranța traficului rutier”, a completat primarul, care, însoțit de specialiști din cadrul Primăriei Bistrița și reprezentanți ai companiei CML.RO, s-a deplasat în zona cu probleme de pe Valea Jelnei.

În urma discuțiilor pe care le-am avut cu constructorul, s-a convenit că anul acesta, în mod cert, se va putea circula pe două sensuri, iar întreaga lucrare va fi finalizată cu mult mai repede decât termenul limită”, a încheiat primarul.

Reamintim că, în urma fenomenelor meteorologice nefavorabile din primăvara anului 2019, pe o porțiune a DJ 173 s-au produs alunecări de teren care au dus la îngustarea unei benzi de circulație și la colmatarea șanțului cu pământ. În momentul de față, circulaţia auto în această zonă se desfăşoară restricţionat. 

Deși se află în proprietatea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, DJ 173 este în administrarea Primăriei Bistrița, astfel să municipalitatea a fost nevoită să facă demersuri pentru a reuși consolidarea porțiunii de drum cu probleme. Din bugetul local al municipiului Bistrița pe anul 2021 a fost alocată suma de două milioane lei pentru consolidarea DJ 173. 

0 notes
171 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *