Ce investiții își doresc locuitorii orașului Beclean; top 10 obiective stabilite în urma unui proces de consultare publică

 -  -  1038


Primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, a anunțat că procesul de consultare publică cu privire la investițiile pe care cetățenii le doresc a ajuns la final, în urma acestuia rezultând că locuitorii ar vrea ca administrația locală să se axeze pe 10 priorități.

Astfel, potrivit primarului, în urma alegerilor pe care cetățenii le-au făcut, au rezultat următoarele priorități:

  1. Asfaltare străzi în oraș: 33%
  2. Înființare creșă pentru copii (1-3 ani): 22 %
  3. Spații de joacă pentru copii: 13 %
  4. Achiziție și montare limitatoare de viteză: 7%
  5. Finanțare echipă de fotbal: 6%
  6. Burse de performanță: 5%
  7. Reabilitarea Clubului Copiilor: 5%
  8. Reabilitare Stadion oraș: 3%
  9. Finanțare Festivalul Celtic Beclean: 3%
  10. Reamenajarea cimitirului grofilor Beclean: 3%

De asemenea, pe lângă cele 10 obiective pe care Primăria Beclean le-a supus consultării publice, primarul Nicolae Moldovan a adăugat că au mai fost înregistrate și alte propuneri.

Aceste propuneri se refereau la varianta rutieră ocolitoare a orașului, la problema canalizării, a salubrizării, cea a spațiilor verzi și a sensurilor unice de trafic rutier/semaforizare/sensuri giratorii sau parcări pavate. Acestea din urmă, deși nu sunt evidențiate procentual, își vor găsi materializarea, fiind, aproape toate, într-un anumit stadiu de derulare și implementare în cadrul proiectelor pe care administrația locală le are deja în lucru”, a precizat primarul.

Totodată, administrația din Beclean dă asigurări că alegerile cetățenilor s-au transformat în priorități pentru Primărie.

Asfaltarea străzilor din oraș e în capul listei așadar, urmând proiectele având copiii principali beneficiari. Locuri noi de joacă în oraș și în fiecare cartier al Becleanului la care se va adăuga odată cu finalizarea marelui proiect „Legacy” și „Centrul Social” de la Băile Figa un impresionant spațiu de joacă și de recreere, realizat în cadrul proiectului, pe o suprafață de 1 hectar. (Asta cu atât mai mult cu cât intenționăm să acordăm gratuitate copiilor la transportul spre stațiune cu autovehiculele electrice, deja sosite la Beclean, în cadrul proiectului de mobilitate urbană). Cât privește înființarea unei noi creșe în oraș, suntem conștienți de necesitatea ei, chiar înțelegem corect procentul important înregistrat de acest obiectiv în cadrul consultării publice (22%). Fiind vorba însă de un obiectiv a cărui realizare solicită resurse financiare deosebite, vă asigur că voi căuta de îndată soluțiile pentru a-l putea vedea înfăptuit. Inclusiv prin finanțare externă, nerambursabilă. Toate celelalte obiective cuprinse în chestionar și ierarhizate prin alegerile ce le-ați făcut, considerându-le utile și importante, le vom avea în vedere și le vom aborda în funcție de resursele financiare de la dispunem sau pe care le putem atrage din finanțare externă”, a mai adăugat Nicolae Moldovan.

0 notes
163 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *