Ce le-a cerut ministrul interimar al Sănătății reprezentanţilor direcţiilor de sănătate publică şi ai prefecturilor

 -  -  1001


Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a avut marţi o videoconferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu şi cu cei ai prefecturilor. Chiar dacă numărul infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 este în scădere, ministrul a cerut direcţiilor de sănătate publică să rămână în alertă și în perioada următoare. De asemenea, aceste instituții trebuie să actualizeze şi să adapteze Planul de Rezilienţă faţă de Recrudescenţa la COVID-19 asumat la nivel judeţean.

“Este nevoie de responsabilitate şi decizie la nivel local. Mecanismul de gestionare a Planului de Rezilienţă trebuie să fie flexibil şi să permită modificări rapide şi reveniri ale numărului de paturi ATI destinate COVID-19, în cazul în care este nevoie, cel puţin la cifra din vârful pandemic IV”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii.

Potrivit Ministerului Sănătății, de la sfârşitul săptămânii trecute, în termen de 10 zile, spitalele împreună cu direcţiile de sănătate publică au obligaţia, dar şi libertatea de a analiza punctual situaţia pentru fiecare unitate sanitară.

”În cazul în care se consideră necesar că este nevoie în continuare de prioritizarea internărilor şi a intervenţiilor chirurgicale, atunci pot să păstreze activitatea numai pentru internări COVID-19. În cazul în care se consideră că nu mai sunt atâţia pacienţi, situaţiile diferind de la o unitate sanitară la alta, atunci pot decide în consecinţă. Există solicitări de la spitale care doreau să prelungească acel termen care expira vineri pentru a fi numai exclusiv COVID-19”, arată Ministerul Sănătății.

În timpul videoconferinţei, ministrul Cseke Attila a prezentat și detalii privind situaţia aprovizionării cu medicamente pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Ministrul Sănătăţii a mai subliniat că, în privinţa tratamentului cu anticorpi monoclonali, pentru care există stocuri suficiente la nivel teritorial, trebuie implicaţi medicii de familie pentru a îndruma pacienţii către unităţile sanitare pentru a primi acest tip de tratament in primele zile de infectare.

0 notes
126 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *