Ce le-a cerut prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, șefilor instituțiilor publice deconcentrate? ”Mi-aș dori să fim un județ model!”

 -  -  11779


Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, le-a transmis șefilor instituțiilor publice deconcentrate că în perioada următoare va efectua controale în aceste instituții. În plus, prefectul a anunțat că intenționează să schimbe modalitatea de abordare a ședințelor Colegiului Prefectural, întâlniri în cadrul cărora sunt prezentate cele mai importante activități, măsuri sau probleme din activitatea instituțiilor publice. În calitate de prefect, la prima ședință a Colegiului Prefectural, Stelian Dolha le-a spus directorilor acestor instituții că are ”câteva pretenții” de la ei. ”Cine poate să le respecte, să o facă, cine nu, să plece!”

Astfel, prefectul Stelian Dolha le-a cerut șefilor decontratelor din Bistrița-Năsăud să participe personal la ședințele Colegiului Prefectural și să nu trimită alți reprezentanți, dar și să trimită în termenul prevăzut de lege documentele pe care le vor prezenta în ședință.

Vreau să ne schimbăm puțin modalitatea de abordare a acestor ședințe. Unu: La ședințele de Colegiu Prefectural participă șefii instituțiilor deconcentrate și nu altcineva. În momentul în care șefii sunt plecați din localitate atunci, cu înștiințarea Instituției Prefectului, poate să participe și altcineva. Așa mi se pare corect. Doi: Un lucru pe care l-am văzut și care m-a surprins neplăcut este că materialele pe care le primește Instituția Prefectului de la dumneavoastră se trimit foarte târziu. Nu vreau să generalizez, dar sunt materiale pe care le-am primit pentru această ședință foarte târziu, adică de abia ieri. Trebuie puse în pagină, trebuie ordonate, mai ales că știți cum le trimitei o parte dintre dumneavoastră – nu tocmai ordinate. În plus, trebuie făcute ordine de prefect și așa mai departe. Adică vreau să schimbăm puțin modalitatea de abordare a acestor ședințe”, a declarat Stelian Dolha, ala începutul ședinței de Colegiu Prefectural. 

În plus, prefectul a anunțat că va efectua și o serie de controale în instituțiile publice din județul Bistrița-Năsăud, cerându-le totodată șefilor acestora să fie cât mai deschiși în relația cu cetățenii. 

”În perioada următoare, o să vă anunț sau nu o să vă anunț, o sa fac controale în instituțiile pe care dumneavoastră le conduceți. Vreau să fiți și vă cer să fiți foarte deschiși cu cetățenii și să le răspundeți de fiecare dată cu promptitudine. Mai vreau ca site-urile dumneavoastră să fie îmbunătățite. E interfața cu cetățeanul. Ori în momentul în care site-ul nu este updatat, cetățeanul nu are ce să vadă”, a mai spus prefectul, care le-a vorbit directorilor și despre câteva măsuri prevăzute în programul de guvernare al PNL. Totodată, Stelian Dolha le-a transmis directorilor că are pretenția ca ei să fie implicați sută la sută în activitate, astfel încât măsurile să fie duse la îndeplinire.

”Nu am cum să nu ating acest punct, Guvernul este liberal și este condus de Ludovic Orban. Dragii mei, v-aș ruga să aveți o implicare serioasă, onestă și asumată în privința acestor măsuri, Cine crede că poate să o facă, să o facă, dar cine crede că nu poate și nu este compatibil cu aceste măsuri, să plece! Nu există altă cale decât asta: colaborare, implicare cu onestitate, cu dăruire, cum vreți, dar asta este calea succesului. Instituțiile noastre trebuie să le facem mai vizibile, transparente și implicate. Până la urmă e un lucru pe care mi-l cere mie Guvernul și dumneavoastră. De asta vă spun încă de la bun început. Asta vă cer, asta o să verific în toată această perioadă cât o să ocup acest portofoliu”, a mai completat Stelian Dolha.

Prefectul a mai precizat la finalul ședinței că și-ar dori ca Guvernul Orban să dea drept exemplu de bune practici județul Bistrița-Năsăud.

”Principiul meu și motto-ul meu e simplu: Comunicarea e totul! Vreau să creștem nivelul la toate instituțiile pentru că mi-aș dori să ajung în fața premierului și să spună că suntem o instituție model, un județ model”, a încheiat Stelian Dolha.

1 notes
904 views
bookmark icon

One thought on “Ce le-a cerut prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, șefilor instituțiilor publice deconcentrate? ”Mi-aș dori să fim un județ model!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *