Ce măsuri au luat autoritățile la Băile Figa pentru a limita răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus

 -  -  31410După ce a afirmat că situația din Complexul Balnear Băile Figa este una îngrijorătoare din cauza faptului că majoritatea celor care ajung aici nu mai respectă măsurile minime impuse de autorități, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a anunțat noi măsuri care se vor aplica în această zonă pentru a preveni îmbolnăvirile cu noul coronavirus.

L-am chemat pe administratorul public de la Băile Figa. Acolo am avut un weekend plin – cel din 11 – 12 iulie. Din păcate, nici ei nu au mai reușit să îi facă pe oameni să înțeleagă că măsurile de distanțare socială sunt obligatorii. Atunci am schimbat câteva lucruri acolo, lucruri pe care ei trebuie să le respecte. Unu: avem o echipă permanentă acolo, echipă mixtă Jandarmerie – Poliție. Doi: Servirea se face doar la masă, (…) lumea nu va mai sta la coadă, nu mai e voie. Merg ei (n.r. – comercianții), echipați corespunzător, cu mănuși și mască, exact ca la orice altă terasă. Așa trebuie să se comporte. Trei: accesul în bazine o să se facă și el controlat. Adică salvamarul de acolo trebuie să își intre odată în rol. Nu e pus acolo de paiață și trebuie să înțeleagă acest lucru. Numărul celor care intră în bazin trebuie să fie unul care să permită respectarea unei anumite distanțări sociale”, a declarat prefectul Stelian Dolha la AS-TV.

Sursa citată completează că acesta e doar un prim set de măsuri care se aplică la Băile Figa, dar autoritățile au și alte variante.

Asta este prima variantă. Eu sper să dea roade, pentru că dacă nu dă roade, atunci limităm biletele și recurgem la următoarea măsură. I-am și spus administratorului. Eu sper să nu ajungem la cea de-a treia stațiune – aceea de a închide stațiunea”, a completat Stelian Dolha.

Întrebat dacă se ia în calcul și această variantă – de a închide Băile Figa – prefectul a răspuns: ”Dacă lucrurile se agravează și nu sunt în stare să respecte toate aceste măsuri, atunci da, deși nu cred că nu pot fi respectate măsurile”.

De asemenea, prefectul a mai arătat că, din ultimele date, tinerii sunt cei care aleg în această perioadă Băile Figa. ”Dacă până acum la Băi mergeau persoane de diferite vârste, anul acesta au mers doar tineri. Persoanele în vârstă nu mai prea merg la Băi, pentru că le e frică, se protejează mai mult. În schimb, merg tinerii, care nu prea au respectat toate aceste condiții”, a mai adăugat Stelian Dolha.

FOTO: Instants4ever

3 notes
535 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *