Ce mesaj a transmis prefectul Stelian Dolha de Ziua Învățătorului

 -  -  917


An de an, la data de 5 iunie este sărbătorită Ziua Învățătorului, prilej cu care prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a transmis un mesaj către toți dascălii.

”În umbra fiecărui adult, în sertarul cu amintiri iconice se află și chipul învățătoarei sau al învățătorului. E o imagine pe care o ducem cu noi toată viața, uneori clară, alteori estompată de timp, dar cu siguranță o imagine plină de căldură. Învățătorilor noștri le datorăm, cel mai adesea, temelia învățării cu care am pornit în viață. Pentru că dascălii noștri au pus, odată cu învățătura, câte o părticică din ei în fiecare dintre noi. An de an, în 5 iunie, în memoria inegalabilului Gheorghe Lazăr, fondator de școală românească, îi sărbătorim pe învățătorii noștri. Cu dragoste și respect. Cu o umbră de nostalgie anul acesta pentru că îi sărbătorim departe de clasă, la o catedră virtuală. Dar cu speranță. Si cu încrederea că 15 septembrie îi va găsi lângă elevii lor, mai puternici și unii și alții, mai încrezători și mai dornici sa experimenteze și alte laturi ale învățării. La mulți ani, dragii noștri învățători! Totul va fi bine!”, a transmis prefectul Stelian Dolha.

Proiectul legislativ prin care s-a stabilit că la data de 5 iunie se marchează Ziua Învățătorului a fost iniţiat de un grup de 70 de parlamentari și adoptat în anul 2007. Data de 5 iunie nu a fost aleasă întâmplător, ci reprezintă data naşterii lui Gheorghe Lazăr (n. 5 iun. 1779 – m. 17 sept. 1823) – fondatorul învăţământului în limba naţională în Ţara Românească.

Ziua Învăţătorului este sărbătorită în toate unităţile de învăţământ de stat, particulare şi confesionale din sistemul românesc.

FOTO: Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud

0 notes
42 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *