Ce ”moștenire” îi lasă primarul Ovidiu Crețu viitorului edil al municipiului Bistrița

 -  -  41340


Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, a declarat că îi va lăsa ”moștenire” viitorului primar al orașului proiecte în valoare de 100 de milioane de euro.

Dacă nu era situația aceasta, acum era darea de seamă a primarului, după cele trei mandate, pentru că se știe deja că eu nu mai candidez. Ceea ce las în momentul acesta sunt proiecte în valoare de 100 de milioane de euro, cu finanțarea asigurată. Sunt contracte pe care le-am semnat fie cu PNDL, fie cu Uniunea Europeană”, a declarat Ovidiu Crețu, în emisiunea ”Impact” a postului local de televiziune AS-TV.

Întrebat care este proiectul său de suflet dintre toate cele realizate de-a lungul celor trei mandate, Crețu a spus că acesta este Wonderland.

”Categoric e Wonderland. Acum se lucrează la Aquapark. Wonderlandul a început să atragă și alte forțe – și aici mă refer la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, care realizează acolo o sală polivalentă modernă”, a spus primarul.

În ceea ce privește pârtia de schi realizată în Wonderland, primarul a precizat că adminsitrația locală a avut ghinion și a dat peste proiectanți nepricepuți, însă problemele pot fi soluționate astfel încât pârtia să fie perfect funcțională și să nu fie o povară pentru viitorul primar.

”Legat de pârtie, am avut niște ghinioane cu proiectanții, care nu au știu ce să proiecteze. Dar dacă nu avem zăpadă, zăpada se face. Sunt pârtii care funcționează în acelațși condiții în afară. (…) Povară a fost până s-a plătit. Din creditul pe care l-am luat, jumătate a fost folosit pentru pârtie și jumătate pentru Podul Berăriei și pentru reabilitarea blocurilor. Partea de pârtie am plătit-o eu, deci nu mai avem datorii la pârtie, iar partea cealaltă va fi plătită până în 2022. Deci încă doi ani după ce plec eu. Și atât, cu asta se termină cheltuielile de acolo. Acesta sunt datoriile, în 2022 se plătește ultima tranșă. Dacă facem socoteala că sunt 100 de milioane de euro aduse și acolo mai sunt de plătit 1 maxim 2 milioane de lei, haideți să fim serioși”, a încheiat Ovidiu Crețu.

4 notes
465 views
bookmark icon

4 thoughts on “Ce ”moștenire” îi lasă primarul Ovidiu Crețu viitorului edil al municipiului Bistrița

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *