Ce răspuns a dat Primăria Bistrița unui cetățean care s-a plâns de starea străzii Tărpiului

 -  - 


Un locuitor al municipiului Bistrița a făcut o sesizare către administrația locală, semnalând starea ”din ce în ce mai rea” în care se află strada Tărpiului. Sesizarea a fost depusă prin intermediul aplicației CityHealth, reprezentanții Primăriei Bistrița oferind un răspuns.

Astfel, municipalitatea a precizat că a promovat obiectivul de investiții ”Reabilitarea și modernizarea străzii Tărpiului„, fiind deja parcurse câteva etape din acest proiect.

”Până la această dată au fost parcurse următoarele etape:

  • s-a elaborat expertiza tehnică;
  • s-au elaborat studiul de fezabilitate;
  • s-a elaborat proiectul tehnic;
  • pentru obţinerea avizului de la SC Electrica s-a impus eliberarea de amplasament, demersurile în acest sens fiind deja demarate.
  • s-a elaborat proiectarea documentaţiei de eliberare a amplasamentului şi s-a încheiat contractul de execuţie, urmând încheierea contractului cu SC Electrica”, precizează Primăria Bistrița.

Totodată, în același răspuns, administrația locală a completat că în perioada următoare vor fi demarate și alte etape:

  • obţinerea autorizaţiei de construire;
  • începerea execuţiei – condiţionată de alocarea de fonduri pentru acest obiectiv;
  • se va demara procedura de achiziţie publică a execuţiei;
  • încheierea contractului de execuţie.

Primăria Bistrița precizează că strada Tărpiului va fi împărțită în două tronsoane.

Pe primul tronson, de 1,3 km, până la intersecția cu strada Mușcatei, vor exista trei benzi de circulaţie de câte 3 m și vor fi realizate trotuare de minim un metru pe ambele părţi, precum şi piste de cicliști de minim un metru pe ambele părţi.

Pe cel de-al doilea tronson, de la strada Mușcatei până la limita de extravilan (de la strada Boilor încă 400 de m până la podeţ), strada va fi cu două benzi de circulaţie și vor realizate trotuare de minim un metru pe ambele părţi, precum şi piste pentru ciclişti de minim un metru pe ambele părţi.

De asemenea, în proiectul tehnic au fost cuprinse lucrări de scurgere a apelor, de iluminat public și de relocare în subteran a reţelelor electrice si de gaz.

2 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.