Ce regrete are Ovidiu Teodor Crețu la finalul celor trei mandate de primar al Bistriței

 -  -  41209


Ovidiu Teodor Crețu a ajuns la finalul celui de-al treilea mandat de primar al municipiului Bistrița și, cu toate că a administrat orașul vreme de 12 ani, acesta spune că sunt câteva proiecte pe care nu a reușit să le implementeze și pe care le trece la capitolul regrete.

Într-o emisiune de la postul local de televiziune AS-TV, primarul Ovidiu Teodor Crețu a enumerat câteva dintre proiectele pe care ar fi vrut să le realizeze și nu a reușit. Astfel, faptul că nu a reușit să obțină finanțare pentru realizarea unei variante ocolitoare a municipiului Bistrița este un mare regret al primarului. De asemenea, un alt regret este legat de faptul că nu a reușit să modernizeze malurile râului Bistrița sau să înființeze o universitate la Bistrița.

”Îmi pare foarte rău că nu am reușit să modernizăm malurile râului Bistrița, dar eu am spus că nu mă ating de el până nu se rezolvă problema apei. Am încercat la toate guvernele și singura persoană care s-a ocupat serios de acest lucru a fost doamna Doina Pană, care a alocat niște bani pe vremea când era ministru, dar banii aceia se pare că s-au dus, așa că rămânem tot cu apa asta mizerabilă. Nu merită să construiești pe ea. Casa de pe strada Crinilor, chiar pe colț este o casă mică – prima școală românească. Deși voiam să o amenajez, nu am reușit să o cumpărăm. Apoi, pe termen mediu, centura este un alt regret. Realizarea acesteia ar fi însemnat o dezvoltare impresionantă a orașului pentru următorii 20 de ani. Încă un lucru care a trecut cumva cu vederea – universitatea din Bistrița. Am ținut foarte mult să avem noi o universitate. Am avut o șansă unică, cu profesorul Marga, care dorea să se implice, să vină și să facă treaba asta. Nu cred că în următorii 50 de ani Bistrița va mai avea o șansă similară. La început au fost mulți, dar în momentul în care s-a lansat ideea, univeristățile clujene – Tehnică și Babeș-Bolyai – s-au speriat, au spus că se retrag de la Bistrița”, a declarat Ovidiu Teodor Crețu la AS-TV.

Potrivit primarului, unele dintre aceste nerealizări se datorează și faptului că în primul mandat nu a avut majoritate în Consiliul Local Bistrița.

Am avut, la începutul primului meu mandat, un consiliul local extrem de dificil, am avut 7 consilieri PSD, am lucrat cu liberali, am lucrat cu PDL. De aceea, la ultimele alegeri din 2016, m-am adresat bistrițenilor foarte clar și le-am spus: Am 11 proiecte. Ca să le pot face, dați-mi 11 consilieri. Și am primit 11 consilieri. Și eu spun că dacă avem acei 11 consilieri și în primul mandat, aveam și centura ocolitare, avem și malurile râului Bistrița făcute, poate și Wonderlandul era mult mai avansat”, a mai spus Ovidiu Crețu.

La final, fostul primar a adresat mulțumiti atât cetățenilor care l-au susținut în cei 12 ani, cât și colegilor din Primăria Bistrița și consilierilor locali alături de care a contribuit la dezvoltarea Bistriței.

4 notes
334 views
bookmark icon

3 thoughts on “Ce regrete are Ovidiu Teodor Crețu la finalul celor trei mandate de primar al Bistriței

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *