Ce sancțiuni au aplicat polițiștii bistrițeni în urma acțiunii de monitorizare a traficului în zona trecerilor la nivel cu calea ferată

 -  -  1230


 

 

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a desfășurat o acțiune de monitorizare a traficului rutier în zona trecerilor la nivel cu calea ferată din județ. 9 echipaje formate din aproximativ 40 de polițiști au acționat în cadrul campaniei ”Atenție la tren”, care s-a desfășurat la nivelul întregii țări.

”Cu această ocazie, 9 echipaje au monitorizat un număr de 13 treceri la nivel cu calea ferată de pe raza județului Bistrița-Năsăud, dintre care 4 semnalizate doar cu indicatoare rutiere și 9 semnalizate cu sisteme automate. Ca urmare a încălcării normelor rutiere, polițiștii au constatat și aplicat 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 8000 de lei. De asemenea, au reținut 2 permise de conducere și au retras alte 2 certificate de înmatriculare”, au precizat, la finalul campaniei, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Acțiunile din zona trecerilor la nivel cu calea ferată au urmărit conștientizarea  conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea semnalizării de la nivelul trecerilor.

Legislația în vigoare prevede că la trecerea la nivel cu calea ferată curentă, conducătorul de vehicul este obligat să circule cu viteza redusă şi să se asigure că din partea stângă sau din partea dreaptă nu se apropie un vehicul feroviar. De asemenea, conducătorul de vehicul este obligat să oprească atunci când:

  • barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau ridicare;
  • semnalul cu lumini roşii şi/sau semnalul sonor sunt în funcţiune;
  • întâlneşte indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, „Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau „Oprire”.
0 notes
355 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *