Eveniment

Ce sancțiuni au aplicat polițiștii în timpul acțiunilor din ultimele 24 de ore

 -  - 


Polițiștii din Bistrița-Năsăud continuă să organizeze acțiuni punctuale prin care urmăresc siguranţa elevilor, a traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, asigurarea unui climat de ordine publică şi combaterea delictelor silvice. 

Numai în ultimele 24 de ore, pentru neregulile constatate în timpul acțiunilor organizate la nivelul întregului județ, au fost aplicate 21 de sancţiuni, în cuantum total de 7.845 lei şi au fost reţinute două permise de conducere.

O acțiune de control a fost organizată pe Valea Bârgăului, zonă unde au fost legitimate 25 de persoane, au fost verificate trei transporturi de material lemnos şi au fost efectuate șapte testări cu aparatul etilotest.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au constat, în flagrant delict, două infracţiuni la regimul rutier și au întocmit dosar penal. ”Vizat este un tânăr de 23 de ani, din Prundu Bârgăului, care a fost depistat la volanul unui autoturism care nu figurează ca fiind înmatriculat şi care avea aplicate numere de înmatriculare provizorii ce aparţin unui alt autoturism. Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat şi punere în circulaţie a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, arată IPJ Bistrița-Năsăud.

Pentru celelalte nereguli constatate în timpul acțiunii de pe Valea Bârgăului au mai fost aplicate 12 sancţiuni. Dintre acestea, cinci, în valoare de 1.740 de lei, la regimul rutier şi șapte, în cuantum de 2.200 de lei pentru nerespectarea Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Suplimentar, poliţiştii au reţinut două permise de conducere, un certificat de înmatriculare şi un set plăcuţe de înmatriculare.

Acțiuni de control au fost efectuate și la Bistrița, unde un șofer a fost depistat în timp ce conducea sub influența substanțelor psihoactive.

”Astăzi, 15 septembrie, în jurul orei 00.20, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe raza municipiului Bistriţa. La volan a fost identificat un tânăr de 22 de ani, din Bistriţa Bârgăului, aflat sub influenţa unor substanţe psihoactive. A fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanţei cannabis şi a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice. Poliţiştii au întocmit dosar penal în cadrul căruia continuă cercetările privind infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

Totodată, poliţiştii din Beclean au organizat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar pe raza oraşului. În acest sens, au efectuat controale în opt localuri de pe raza oraşului Beclean, fiind depistaţi 12 elevi care nu frecventau cursurile şi cu privire la care au efectuat informări către unităţile şcolare la care aceştia învaţă.

148 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.