Ce sancțiuni au aplicat polițiștii și jandarmii în minivacanța prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române

 -  -  3


În perioada 21 – 24 ianuarie, forțele de ordine din Bistrița-Năsăud au desfășurat o serie de acțiuni pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă și a normelor cu privire la menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. În urma controalelor, au fost aplicate aproape 200 de sancțiuni, valoarea totală a acestora ridicându-se la circa 41.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, au fost efectuate controale și pentru verificarea modului în care persoanele aflate în izolare/carantină respectă măsurile dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud. În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale au fost verificate 1.114 persoane față de care a fost dispusă măsura izolării și 1.410 persoane plasate în carantină la domiciliu, pentru neregulile constatate fiind aplicate trei sancțiuni contravenționale.

”Astfel, la data de 23 ianuarie, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au constatat faptul că un bărbat de 43 de ani, din Baciu, județul Cuj, plasat în carantină la o adresă din Sărățel, nu respectă măsurile dispuse. Acesta a fost sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, cu amendă în cuantum de 1.000 de lei. De asemenea, la data de 24 ianuarie, în urma verificărilor efectuate, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au constatat faptul că o femeie de 32 de ani, din Ragla, plasată în carantină la domiciliu, nu a respectat măsurile dispuse, părăsind locuința. Aceasta a fost sancționată contravențional, cuantumul sancțiunii fiind de 1.000 de lei. Totodată, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, un bărbat de 69 de ani, din Crainimăt, care a părăsit adresa stabilită pentru carantină”, se arată în comunicatul IPJ Bistrița-Năsăud.

De asemenea, în timpul controalelor efectuate în perioada 21 – 24 ianuarie, au mai fost legitimate 743 de persoane, au fost oprite pentru verificări 212 autovehicule și au fost efectuate controale și activități de informare la 230 de societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost aplicate 186 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 40.900 de lei. Din totalul acestora, 96 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în cuantum de 12.300 de lei, celelalte fiind pentru abateri la regimul rutier sau privind încălcarea unor norme de conviețuire socială”, mai arată IPJ Bistrița-Năsăud.

Alături de polițiști și jandarmi, la activități au participat și polițiști locali și angajați ai Inspectoratului pentru Situați de Urgență Bistrița-Năsăud, fiind folosite și dispozitive pentru verificarea certificatelor electronice.

”Sănătatea și siguranța cetățenilor reprezintă o prioritate pentru toate instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. Pentru sănătatea proprie și a celor din jur, recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție dispuse de autoritățile sanitare, să poarte masca de protecție și să evite, pe cât posibil, zonele aglomerate”, se mai arată în comunicatul IPJ Bistrița-Năsăud.

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.