Ce soluție a găsit Primăria Bistrița pentru ca persoanele fără certificat COVID să își poată plăti taxele și impozitele locale

 -  -  1043


Persoanele fără certificat verde COVID-19 vor putea să își plătească taxele și impozitele locale prin prezența fizică la ghișeu, Primăria Bistrița identificând o soluție care le permite acest lucru, a anunțat primarul Ioan Turc.

”Contribuabilii bistrițeni care nu au certificat verde și, din diferite motive, nu pot plăti online taxele și impozitele locale au de-acum la dispoziție un ghișeu (tot în clădirea de pe strada Alexandru Odobescu, nr. 17A) unde se pot prelua plățile fără a mai fi necesară intrarea în sediu”, a precizat primarul Ioan Turc.

Sursa citată a adăugat că această soluție era necesară deoarece numărul persoanelor care doresc să își plătească taxele și impozitele locale prin prezența fizică la ghișeu este mare, iar accesul în clădirea în care se achită aceste dări este restricționat pentru cei nevaccinați pe perioada pandemiei, măsură instituită de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Cu toate că a înființat acest ghișeu, municipalitatea continuă să încurajeze plata online a tuturor contribuțiilor la bugetul local.

La Bistrița, data de la care a început încasarea impozitelor şi taxelor locale cu debit (impozite/taxe clădiri, impozite/taxe pe teren, impozite mijloace de transport, taxe reclamă şi publicitate) aferente anului 2022 a fost 10 ianuarie. Cei care plătesc integral sumele datorate până pe 31 martie 2022 beneficiază și de o bonificație de 10 procente.

1399150cookie-checkCe soluție a găsit Primăria Bistrița pentru ca persoanele fără certificat COVID să își poată plăti taxele și impozitele locale
0 notes
168 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.