Ce soluție a găsit primarul Ioan Turc pentru a-i ajuta pe producătorii și comercianții din piețele din Bistrița

 -  -  21119


Decizia de a închide, începând cu data de 9 noiembrie, piețele agroalimentare care se desfășoară în spații închise, măsură adoptată la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, ar urma să afecteze și piețele din municipiul Bistrița. Primarul Ioan Turc a încercat să găsească o soluție pentru a îi sprijini pe producătorii locali și pe comerciații din piețele din municipiu.

”Am fost sunat de premierul Ludovic Orban, care s-a interesat de situația producătorilor locali din zona Bistriței, în contextul sistării comerțului în piețele închise din cauza evoluției pandemice. Am convenit ca activitatea să se poată desfășura la exterior, chiar și cu mutarea afară a vitrinelor frigorifice din spațiile închise, comercianții urmând să fie cât mai puțin afectați. În consecință, i-am solicitat directorului Direcției de Administrare a Piețelor din cadrul Primăriei municipiului, Luca Răzoare, să ia toate măsurile pentru ca, odată cu decizia de oprire temporară a comercializării în piețele închise, totul să se poată derula fără probleme în aer liber, iar produsele agro-alimentare să fie în continuare accesibile, cu respectarea unor reguli mai stricte de profilaxie”, a anunțat primarul Ioan Turc.

Reamintim că măsura adoptată la nivel național prevede ca activitățile economice din piețe agroalimentare care se desfășoară în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile să fie suspendate. Prin spații închise se înțelege cele care au un acoperiș, plafon sau tavan și sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

2 notes
244 views
bookmark icon

2 thoughts on “Ce soluție a găsit primarul Ioan Turc pentru a-i ajuta pe producătorii și comercianții din piețele din Bistrița

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *