Ce spune viceprimarul Cristian Niculae despre modul cum s-au plombat gropile din Bistrița? Sunteți de acord? În plus, ce se poate face pentru ca mașinile școlilor de șoferi să nu circule la ore de vârf?

 -  -  4335


Într-o emisiune a postului local de televiziune AS-TV, viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, a fost întrebat de către moderatorul Cristian Berari dacă este mulțumit de modul cum s-au realizat lucrările de reparații pe străzile din Bistrița, adică acele lucrări de plombare a gropilor, care pe unele artere s-au desfășurat pe timpul nopții pentru a nu îngreuna traficul rutier.

Răspunsul viceprimarului a fost că echipele care au intervenit s-au mișcat mult mai bine decât le-a fost cerut: ”S-au mișcat mult mai bine pentru că noaptea poți să lucrezi fără a fi deranjat de traficul rutier care este foarte aglomerat în orașul nostru și vă dați seama că orice intervenție în carosabil aduce nemulțumiri conducătorilor auto, se produc ambuteiaje, aglomerație în trafic”. În opinia viceprimarului faptul că s-a lucrat pe timpul nopții a fost o idee bună pe care administrația locală dorește să o pună în practică și în viitor.

De asemenea, în ceea ce privește traficul rutier de la orele de vârf, sufocat deja în anumite zone din Bistrița, viceprimarul a făcut câteva precizări: ”O să avem o întâlnire cu domnul prefect și cu reprezentanții școlilor de șoferi pentru a discuta această problemă și a le cere amiabil să înțeleagă acest program. A fost o inițiativă cetățenească. O anumită doamnă Alexa a venit în Consiliul Local la sfârșitul lui 2016 și ne-a cerut să facem un program pentru școlile de șoferi. Nu cred că există bază legală prin care să le interzicem să nu circule între anumite intervale orare. Acest lucru ar trebui corelat cu legislația națională, ori nu există așa ceva la nivel național. La legislația națională ar trebui să muncim”. 

Eu sper să putem să găsim o variantă, o bază legală, să îi și constrângem. Dar ce se întâmplă când vrei să sancționezi pe cineva, care nu respectă acel interval orar și tu nu ai bază legală. Nu putem da o sancțiune prin abuz” a mai completat viceprimarul.

Speranța autorităților locale este că în urma discuțiilor pe care le vor avea cu reprezentanții școlilor de șoferi, aceștia vor înțelege că îngreunează și mai mult traficul rutier circulând la orele de vârf (07:30 – 08:30 și 15:00 – 17:00).

4 bookmark
0 notes
60 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.