Ce sume “fabuloase” a cheltuit statul cu bistrițenii plasați în carantină instituționalizată

 -  -  11213Statul român a cheltuit sume “fabuloase” pentru masa și cazarea celor peste 1.300 de bistrițeni care s-au întors acasă din străinătate și care au fost plasați în carantină instituționalizată, susține prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha.

Dintre cele peste 1. 300 de persoane care au fost în carantină la noi în județ, doar 4 au fost depistate pozitiv la testul pentru Covid-19, în condițiile în care pentru carantina celor din județul Bistrița-Năsăud statul a cheltuit în cele două luni între 3 și 3,5 miliarde de lei, sume fabuloase, enorme și asta pentru a reuși să-i ținem sub observație medicală ”, a declarat prefectul Stelian Dolha, în timpul unei emisiuni a postului de televiziune AS-TV.

Cele circa 1.300 de persoane plasate în carantină instituționalizată au fost cazate în hoteluri și pensiuni din județ, statul asigurând cazarea și trei mese pe zi, în sumă de 300 lei/zi.

În acest moment, în carantină instituționalizată mai sunt 136 de persoane, însă a crescut numărul celor plasați în izolare la domiciliu, fiind aproape 1.200 de cazuri.

Prefectul a explicat că acest lucru se datorează faptului că, odată cu instituirea stării de alertă, toți cei care se întorc din străinătate intră în izolare la domiciliu. Mai solicită carantină instituționalizată doar cei care vor să se izoleze de familii și nu au unde sta în altă parte. Tot în carantină instituționalizată mai sunt plasați și cei care încalcă normele de izolare, situație în care suportă cheltuielile cu cazarea și masa timp de 14 zile.

1 notes
338 views
bookmark icon

One thought on “Ce sume “fabuloase” a cheltuit statul cu bistrițenii plasați în carantină instituționalizată

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *