Ce zice Ministrul Sănătății despre grevele anunțate în Sănătate. Florian Bodog promite regulament de SPORURI!

 -  - 


Reprezentanții Federației SANITAS au anunțat că vor picheta în zilele de 2, 4 și 6 octombrie sediile ministerelor Muncii, Sănătății și Finanțelor, iar pe 19 octombrie vor participa la un miting și un mars. Ulterior, Consiliul Național al Federației va decide dacă va fi declanșată și greva generală în sistemul sanitar.

În legătură cu acest aspect, ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog, a declarat, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, că ”nemulțumirile Sindicatului SANITAS sunt legate în principal de regulamentul de sporuri, la care noi lucrăm deocamdată, însă, domniile lor au boicotat discuțiile pe acest regulament datorită faptului că în legea salarizării unitare există un paragraf care consideră domniile lor că le plafonează aceste sporuri. Oricum eu am pregătit regulamentul de sporuri în două variante, ambele fiind discutate cu sindicatul, iar în momentul în care ajungem la un consens o sa îl fac public. Acest regulament oricum se va aplica începând cu datade  1 ianuarie anul viitor și temerea lor este să nu piardă la salariu. Eu i-am asigurat că mă voi preocupa de faptul ca nimeni să nu piardă la salariu”.

În ceea ce privește sporurile, sindicaliștii cer eliminarea plafonului de 30% pentru acordarea sporurilor specifice care, dacă va fi aplicat, va duce la scăderea veniturilor actuale ale angajaților, dar și acordarea sporurilor pentru condițiile de muncă întregului personal din sănătate și asistență socială, inclusiv personalului tehnic și administrativ.

Citește și: 

sanitas-480x300Sindicaliștii din Sănătate se pregătesc de proteste! Urmează mitinguri și chiar grevă generală

Loading

bookmark icon