Ce zice șeful PNL despre candidatul la Consiliul Județean: “sondaj de opinie pe notorietate și încredere!” Pentru bătălia cu Radu Moldovan l-a dat exemplu pe Silași, care e primar de 850 de voturi în comuna Chiochiș!

 -  -  72345


Ioan Turc a explicat într-o conferință de presă despre modul în care partidul va desemna candidatul pentru funcția de președinte la Consiliul Județean. Alegerile la Consiliului Județean vor avea loc pe liste și de aceea este important numele care va trage lista.

Ce zice Ioan Turc !

Reporter: – La Consiliul Județean v-ați gândit? Cum va fi?

Ioan Turc: – Vom avea un sondaj de opinie pentru a măsura notorietatea, încrederea … exact cum se face un sondaj de opinie pentru Bistrița se face un sondaj și penrtu județ. Avem colegi foarte buni, lângă mine e dl secretar-general Silași, care are și notorietate… e un exemplu, pentru că este cel mai la îndemână!

Reporter: – Până la sondaj, pe Consiliul Județean vor fi candidaturi interne, ca și la municipiu?

Ioan Turc: – Nu.. la nivel județean va fi o măsurătoare care ne va arăta cine este ce mai potrivit să fie cap de listă… oricum, legea actuală presupune că președintele de Consiliu Județean este ales de consilierii județeni, NU este candidatură directă, NU este ales-direct este important primul pe listă pentru că e cel care capacitează votul!

Reporter: – Și sondajul cum va fi: uninominal… cum va fi?

Ioan Turc: – Intră în sondaj cine este cel mai reprezentativ…

Reporter: – Aha… cel mai reprezentativ… și cine e ce mai reprezentativ?!

Ioan Turc:- Dl secretar general, dl. Dolha… nu știu, vedem

Reporter:- În sondajul de care vorbiți își anunță fiecare intenția, nu?

Ioan Turc:- NU!

Reporter:- Cine selectează persoanele care intră în sondaj?

Ioan Turc: – Astea sunt lucruri care se întâmplă natural… Noi, membri stăm la această masă….. Știm care sunt cei care trebuie: cei are au o anumită activitate, pe care îi știm cu o anumită notorietate care au avut și activitate…!

Ioan Turc și-a anunțat candidatura pentru alegerile interne la Primăria Bistrița și a scăpat de povara unei lupte pe județ, unde primarii controlați de PSD nu se arată interesați de perspectiva opoziției. În acest moment e complicat de construit structuri de partid, mai ales din postura de bugetar…. cu securea PSD mereu deasupra capului. (cum e cazul lui Turc, director la Registrul Comerțului).

Pentru lista la Consiliul Județean, liberalii sunt disperați după imagine și au impresia că acțiunile media le vor garanta locul pe listă. În acest mandat, Radu Moldovan a prins funcția de președinte, cu 19 consilieri P.S.D. Partidul Național Liberal a obținut 9 mandate, iar A.L.D.E are 3 consilieri județeni. Președintele Consiliului Județean va fi ales cu 16 voturi, caz în care fiecare funcție de consilier județean ar putea conta.

7 bookmark
2 notes
70 views
bookmark icon

2 thoughts on “Ce zice șeful PNL despre candidatul la Consiliul Județean: “sondaj de opinie pe notorietate și încredere!” Pentru bătălia cu Radu Moldovan l-a dat exemplu pe Silași, care e primar de 850 de voturi în comuna Chiochiș!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.