”Cei 70 de ani de acasă” – expoziție la Muzeu

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud găzduiește expoziția “Cei 70 de ani de acasă”, o expoziție aniversară a renumitului personaj cultural Ion Barbu.

Expoziția este structurată în patru părți și demonstrează capacitățile plurivalente de expresie ale artistului, reunind atât acele lucrări care l-au consacrat (o selecție de caricaturi ce conturează o radiografie a societății românești contemporane, o antologie de poezie tare ca piatra — și la propriu, și la figurat — colecții de haine haute couture & hot culture), cât și cele care îi vor reconfirma statutul de inventator cultural, propunând publicului conceptul audio-vizual de ”phono-caricaturi”. Originea acestei noi născociri este muzica anilor ’60 și ’70, cu protagoniști precum Beatles, Led Zeppelin, Deep Purple, Bob Dylan, Jimi Hendrix, Pink Floyd și alții: pornind de la piese renumite ale muzicienilor menționați anterior (și nu numai), Ion Barbu rescrie vizual, în propriu-i stil ironic, istoria ”celei mai frumoase muzici”. ”Cei 70 de ani de acasă” reprezintă o mega giga tera peta bornă în parcursul creator al artistului, întrucât se manifestă într-un moment festiv, care marchează 70 de învârteli în jurul soarelui. La fel ca eclipsele de bună calitate, evenimentul se petrece o dată la 100 de ani. Spre deosebire de eclipsă, expoziția durează o lună de zile, iar pentru cei interesați încurajăm vizitarea fără ochelari de soare, doar cu dorințe de a fi încălziți de soarele caricaturii românești, Ion Barbu”, precizează Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Deschiderea expoziției va avea loc joi, 6 iulie 2023, de la ora 19:00, la Muzeul din Bistrița.

Organizatorii evenimentului sunt Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc” și Primăria Municipiului Bistrița.

Check Also

Mitropolitul Andrei a sfințit capela din Șieu-Odorhei

Joi, 21 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.