FOTO: Cel mai mare tobogan cu apă din România este amenajat la Băile Figa

 -  -  12728Cel mai mare tobogan cu apă din România este cel amenajat în incinta Complexului Balnear Băile Figa, potrivit administrației locale din Beclean. Cu o lungime de 155 de metri și o înălțime de 25 de metri, toboganul este deja funcțional și îi așteaptă pe cei mai curajoși dintre turiști să îl testeze.

Reprezentanții Primăriei Beclean spun că acesta este unicul tobogan din țară cu fante luminoase și segmente semitransparente, iar aterizarea nu se face într-un bazin cu apă, ci într-un tub.


FOTO: Ovidiu Florin Dios

Pe lângă acest tobogan, Complexul Băile Figa mai pune la dispoziția turiștilor alte trei tobogane cu înălțimi de aproximativ 10 metri.

Biletul de intrare în parcul acvatic costă 15 lei, dar pentru accesul la tobogane se mai plătește suplimentar o taxă de 10 lei.

Complexul Balnear Băile Figa a împlinit zece ani de la inaugurare, iar acest sezon a debutat cu o premieră națională – aerosoli salini în aer liber. În interiorul complexului, există două astfel de zone unice în România. În Europa, astfel de aerosoli salini se mai găsesc doar în Polonia și Germania.

FOTO: Instants4ever

Pentru ca turiștii care vin la Băile Figa să fie în siguranță, în contextul situației epidemiologice actuale, autoritățile au luat măsuri speciale.

Astfel, există dispozitive cu substanțe dezinfectante în toată stațiunea, șezlongurile și mesele de la terase sunt distanțate și dezinfectate periodic. De asemenea, în piscine se monitorizează ca distanța să fie respectată, iar persoanele care doresc să folosească râul lenes trebuie să își aducă propriul colac.

Totodată, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în complex patrulează o echipă mixtă formată din jandarmi și polițiși, care se asigură că turiștii respectă toate aceste măsuri impuse de autorități.

Complexul Băile Figa se întinde pe o suprafață de 15 hectare, noul sezon estival fiind deschis în urmă cu mai bine de o lună, pe 25 iunie.

1 notes
1853 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *