Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Bistrița se deschide miercuri

 -  -  6


Centrul de zi pentru persoane vârstnice de pe strada Octavian Goga se deschide miercuri, 26 ianuarie, a anunțat Primăria Bistrița. Astfel, de mâine, între orele 08.00 – 16.00, seniorii Bistriței pot alege acest centru pentru a își petrece timpul într-un mod cât mai plăcut.

Activitățile pe care le propune Centrul de zi pentru persoane vârstnice sunt cele din categoria petrecerii timpului liber – jocuri de societate, activități cultural-artistice, activități practice, organizarea de excursii dar și oferirea de suport social în caz de îmbolnăvire, sprijin în rezolvarea unor probleme administrative, consiliere psihologică, socio-terapie, kinetoterapie și asigurarea asistenței medicale primare.

Programele propuse în acest spațiu ajută la prevenirea automarginalizării și excluziunii sociale a persoanelor vârstnice, la creșterea interacțiunii sociale și, implicit, a calității vieții seniorilor. Activitățile vor avea loc atât în interiorul centrului, cât și în exteriorul lui, cu accent pe relațiile de comunicare interpersonale.

Capacitatea totală a centrului este de 56 locuri, urmărindu-se creșterea calității vieții pentru aproximativ 500 de persoane vârstnice, prin asigurarea accesului la servicii sociale specifice centrului de zi.

Investiția, finanțată din fonduri europene, a presupus reabilitarea și modernizarea unui fost punct termic prin Programul Operațional Regional.

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.