Centrul Municipal de Cultură ”George Coșbuc” Bistrița primește 290.000 de lei de la Guvernul României

 -  -  1020


Guvernul a aprobat alocarea unor sume de bani pentru 66 de instituţii publice de spectacole din 34 de judeţe, printre care și Bistrița-Năsăud, informează Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, bani vor primi instituții culturale din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

Suma totală repartizată celor 34 de județe este de 133 de milioane de lei și reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat până la data de 31 august, banii repartizați urmând să fie folosiți pentru finanţarea instituțiilor publice de spectacole.

În ceea ce privește județul Bistrița-Năsăud, MDLPA a aprobat alocarea sumei de 290.000 de lei către Centrul Municipal de Cultură ”George Coșbuc”, instituție aflată în subordinea Primăriei Bistrița.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei vine, astfel, în sprijinul unităţilor administrativ-teritoriale pentru care dezvoltarea infrastructurii culturale este foarte importantă, dar care nu au capacitatea financiară pentru a susţine toate cheltuielile legate de asigurarea funcţionalităţii şi a investiţiilor”, se precizează într-un comunicat al MDLPA.

Conform sursei citate, fondurile au fost repartizate în baza solicitărilor transmise, până la data de 20 septembrie 2021, de către unităţile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcţionează instituţii publice de spectacole.

0 notes
145 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *