Centura ocolitoare a municipiului Bistrița este în fază de întocmire a studiului de fezabilitate, spune primarul Ioan Turc

 -  -  1416


Centura ocolitoare a municipiului Bistrița este în faza de întocmire a studiului de fezabilitate, spune primarul Ioan Turc.

”Cred că e bine ca bistrițenii că știe că, potrivit discuțiilor pe care le-am avut la Ministerul Transporturilor, segmentul centurii ocolitoare nu va fi tratat în Lotul 1 care a fost contestat și pentru care se reia licitația, ci în Lotul 2 pentru care s-a încheiat contractul în vederea realizării studiului de fezabilitate, cu Explan. Urmează să avem o întâlnire cu Explan, care, din fericire, e o firmă din Cluj cu rezultate excelente în materie, pentru a stabili detalii. Practic, centura ocolitoare a municipiului Bistrița este în fază de studiu de fezabilitate. Este important ca oamenii să știe acest lucru”, a declarat primarul într-o conferință de presă.

Declarația primarului a venit în contextul în care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anulat licitația de elaborare a studiului de fezabilitate pentru Lotul 1 Baia Mare – Bistrița din drumul de mare viteză Baia Mare – Suceava, cunoscut ca „Autostrada Nordului”. Însă, varianta ocolitoare a municipiului Bistrița a fost cuprinsă în Lotul 2 (tronsonul Bistrița – Vatra Dornei) al proiectului privind construcția drumului expres de mare viteză Baia Mare – Suceava.

0 notes
541 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *