Ultimele noutati

Au scăpat de arest! Cei trei polițiști bănuiți de fapte de corupție vor fi cercetați sub control judiciar

Cei trei polițiști din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului Județean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Dorel Greab, Dan Huciu şi Sorin Gheorghe Ivan, care au fost arestați preventiv pe o perioadă de 30 de zile, pentru fapte de corupție, au fost eliberați din arest. Măsura a fost luată după ce aceștia au contestat la Curtea de Apel Cluj decizia luată de Tribunalul Bistrița-Năsăud. Instanța de la Cluj a dispus cercetarea lor sub control judiciar.

Față de Mihai Mândrean, cel de-al patrulea polițist cercetat în acest dosar, s-a luat de la început aceeași măsură ca și în cazul colegilor săi – cercetare sub control judiciar.

Oamenii legii sunt cercetați pentru luare de mită, infracţiuni săvârşite în perioada 2015-2017.

Reamintim că în noaptea de 27 spre 28 august 2017, doi dintre cei trei agenți de poliție arestați preventiv – Dorel Greab și Sorin Gheorghe Ivan au fost surprinși în flagrant în timp ce au primit de la un investigator sub acoperire suma de 150 lei pentru a nu întocmi proces verbal de constatare a unei contravenții rutiere. Asupra celor doi inculpați s-au identificat anumite sume de bani, despre care procurorii susțin că există indicii că banii ar fi obținuți din fapte similare. Asupra lui Greab Dorel s-au găsit 55 de lei și 50 de euro, în timp ce Ivan Sorin Gheorghe avea asupra lui 150 de lei și 50 de euro.

Cercetările continuă în acest dosar de corupție, iar dacă vor fi găsiți vinovați polițiștii riscă pedeapsa închisorii de la 3 la 10 ani.

 

Citește și:

spagaArest pe 30 de zile pentru polițiștii acuzați de LUARE de MITĂ. Greab, Huciu și Ivan au fost reținuți, iar Mihai Mândrean a fost pus sub urmărire judiciară.
Caricatură

Ziar de Bistrita