Ceremonial militar și porți deschise la ISU, de Ziua Pompierilor

An de an, pe data de 13 septembrie este sărbătorită Ziua Pompierilor. Această zi va fi marcată și la Bistrița printr-o serie de manifestări.

Astfel, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița-Năsăud, marți, între orele 10:00 – 18:00, va avea loc Ziua Porților Deschise în toate subunitățile, astfel că sediile pompierilor vor putea fi vizitate de către toți cei care vor dori să afle mai multe despre activitățile pe care aceștia le desfășoară.

De asemenea, la sediul din Bistrița, începând cu ora 12:00, va fi organizat un ceremonial militar la care vor participa oficialități locale și angajați din cadrul ISU Bistrița-Năsăud.

În data de 13 septembrie se împlinesc 174 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, când 166 de pompieri sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu au luptat cu îndârjire şi curaj împotriva celor aproape 6000 de soldaţi ai oştirii otomane veniţi să înfrângă mişcarea revoluţionară română. Această zi de sacrificiu şi de glorie a rămas întipărită în istoria neamului, data de 13 septembrie fiind aleasă drept zi aniversară pentru curajul si devotamentul luptătorilor cu focul.