Cetățenii care dețin case și terenuri în zona blocurilor sociale din Viișoara, terorizați. Oamenii încearcă să își vândă proprietățile. Primăria Bistrița vrea să înființeze un post de poliție!

 -  -  51357În zona blocurilor sociale din Viișoara au fost și vor mai fi, cu siguranță, probleme generate de unele dintre persoanele care au obținut o locuință socială de la Primăria Bistrița. Administrația locală știe despre astfel de situații și caută soluții pentru a rezolva problema, care în opinia viceprimarului Cristian Niculae este una gravă.

Din cauza unor persoane care tulbură liniștea și ordinea publică și uneori provoacă și pagube, la Primăria Bistrița sunt plângeri venite din partea cetățenilor deranjați de astfel de comportamente. Este vorba fie despre cetățeni care locuiesc chiar în blocurile sociale, fie despre cei care dețin case sau terenuri în zonă și care se gândesc chiar să își vândă proprietățile.

Nu sunt nici rasist, nici xenofob, sunt un om care respectă toate etniile, dar vă spun că acolo avem o problemă dacă nu gravă, înspre gravă. Eu am tras deja niște semnale de alarmă, am stat la discuții cu Jandarmeria, cu Poliția Română. Acolo trebuie să facem ceva foarte repede din punct de vedere al ordinii și liniștii publice. Dacă nu luăm măsuri sunt adevărate drame acolo. Adică sunt oameni de bună credință, care sunt deranjați de anumiți colocatari și vecini ai lor din acele blocuri. Eu cred că singura modalitate de a rezolva această problemă este înființarea unui post ori de Poliție Locală, ori de Poliție Națională sau Jandarmerie în acele blocuri … Sunt oameni care locuiesc în blocurile sociale și care suferă din acest motiv cu siguranță” a declarat viceprimarul Cristian Niculae, într-o emisiune televizată.

De asemenea, viceprimarul a vorbit și despre faptul că persoanele datornice din blocurile sociale sau cele care tulbură liniștea și ordinea publică vor fi mutate din apartamente în locuințe de necesitate de tip container, pe care Primăria Bistrița a anunțat că intenționează să le cumpere, lansând și licitația în acest sens. Acestea vor fi amplasate tot în zona blocurilor sociale din Viișoara.

În plus, Primăria Bistrița intenționează să mai construiască cinci blocuri cu destinația de locuințe sociale în Viișoara, însă, cu toate că a achiziționat deja terenul pentru astfel de investiție și a întocmit și proiectul, așteaptă bani de la Guvern pentru a demara lucrările, întrucât locuințele sociale se construiesc de unitățile administrativ-teritoriale cu contribuție guvernamentală de peste 50 la sută din costuri.

Până în prezent, Primăria Bistrița a reușit să construiască blocuri cu destinația de locuințe sociale atât în Viișoara, cât și în Subcetate.

5 bookmark
1 notes
82 views
bookmark icon

One thought on “Cetățenii care dețin case și terenuri în zona blocurilor sociale din Viișoara, terorizați. Oamenii încearcă să își vândă proprietățile. Primăria Bistrița vrea să înființeze un post de poliție!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.