Cetățenii moldoveni implicați în incidentul de la Cepari, bănuiți de contrabandă cu ţigări

 -  -  1097


Cetățenii moldoveni care în noaptea de vineri spre sâmbătă, 13 spre 14 aprilie, au fost implicaţi în incidentul de pe raza localităţii Cepari sunt suspectaţi că se ocupau cu contrabandă cu ţigări.

Unul dintre aceștia (un bărbat de 31 de ani domiciliat în Odesa, Ucraina) a fost împușcat, ajungând la Spitalul Județean de Urgență Bistrița cu multiple plăgi. Acesta a fost operat și i-au fost extrase trei gloanțe rămase în corp.

Cel care a tras cu arma (un cetățean moldovean de 40 de ani, domiciliat în Chișinău) a fost prins ulterior de oamenii legii pe raza județului Maramureș și a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor, contrabandă calificată cu armă şi muniţii, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și uz de armă. Când a fost reţinut de polițiști, bărbatul avea asupra sa arma.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Angela Sîngeorzan, a declarat că, în urma cercetărilor s-a stabilit că victima și agresorul se cunoşteau şi că încă de anul trecut ar fi fost implicaţi în trafic de ţigări de contrabandă.

Din probe a rezultat că cei doi se cunoşteau şi că în perioada anilor 2017-2018 au fost implicaţi în traficul de ţigări de contrabandă. Pe acest fond, în seara de 13 aprilie 2018, inculpatul, având asupra sa o armă şi muniţie, s-a deplasat pe teritoriul României dinspre Ungaria, la volanul unui autovehicul, fiind împreună cu victima, cu care a plecat apoi în municipiul Satu Mare, de unde s-au întors spre judeţul Bistriţa-Năsăud. Ambii au ajuns în noaptea de 13 spre 14 aprilie pe raza satului Cepari, comuna Dumitra. Pe traseu, în vederea unei eventuale întâlniri cu o persoană pe care o cunoştea inculpatul, la ieşirea din localitatea Cepari spre satul Tărpiu, cei doi au oprit autovehiculul în care se aflau și au intrat într-un imobil în construcţie. Mai întâi acest lucru a fost efectuat de către victimă. La ieşirea din autovehicul, inculpatul a luat asupra sa arma cu amortizor, procurat între timp, şi, în momentul în care victima a intrat în imobil, inculpatul a şi executat focuri de armă asupra sa. Astfel, victima fost împuşcată în spate, dar şi în zona feţei şi a braţelor în momentul în care s-a întors spre inculpat. În final, victima a reuşit să fugă din locul respectiv, solicitând sprijinul unui martor aflat în apropiere și care a apelat la numărul unic de urgențe 112″, a precizat Angela Sîngeorzan.

În acest caz, procurorii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs incidentul de pe raza localității Cepari.

0 notes
222 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *