Ultimele noutati

Chereji susține că în alte țări unde s-au construit pasarele pietonale NU existau 150 de străzi de pământ, cum sunt în Bistrița!

Consilierul local Adrian Florin Chereji, unul dintre cei care nu sunt de acord cu construcția unei pasarele pietonale la Bistrița, a precizat prin intermediul unei postări pe pagina sa de facebook că în alte țări astfel de investiții nu s-au făcut atâta timp cât încă există alte priorități. În opinia sa, în plan ar trebui să fie modernizarea străzilor de pământ și nu ideile grandioase precum această pasarelă.

11073327_620091898134651_8032493057182780244_n“Priviți cum arată o pasarelă a secolului XXI. Nu are lifturi, are o pantă accesibilă tuturor, are o lățime adecvată atât pentru pietoni, cât și pentru biciclisti. Mai e ceva de adăugat, când au construit această pasarelă nu aveau 150 străzi de pământ. Pasarela este BP bridge din Chicago” a scris Chereji.

Acesta s-a arătat în nenumărate rânduri împotriva unei astfel de investiții. “Nimeni nu mai construiește pasarele pietonale supraterane în orașele civilizate. În țară s-au construit câteva pasarele pietonale supraterane peste DN1 la Otopeni sau Bușteni care zac nefolosite, oamenii trecând tot pe la trecerile de la nivelul solului” declara în urmă cu ceva timp consilierul  local.

Primăria Bistrița intenționează să construiască o pasarelă supraterană în zona Independenței din municipiu, un studiu de fezabilitate pentru acest obiectiv de investiții fiind deja aprobat de Consiliului Local, iar acum se află în lucru proiectul tehnic. Conform estimărilor, costurile s-ar ridica la aproximativ două milioane de lei.

 

Citește și: 

pasarela-2-800x400Crețu despre pasarela de 500.000 de euro, dotată cu lifturi ce se va construi pe Independenței: “Îi rog pe bistrițeni să se uite pe internet la pasarelele din Tokyo și din Yokohama!”
Caricatură

Ziar de Bistrita