Chiar dacă Centrul de Transfuzie Sanguină a fost închis, unitățile sanitare din Bistrița-Năsăud nu vor avea de suferit. Cum va fi asigurat necesarul de sânge

 -  -  2967Asigurarea necesarului de componente sanguine pentru unităţile sanitare din judeţul Bistriţa-Năsăud nu va fi afectată de focarul de COVID-19 de la Centrul de Transfuzie Sanguină Bistrița, informează Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională “Prof.C.T. Nicolau” Bucureşti.

Într-un comunicat de presă, Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională precizează că activitatea centrului din Bistrița va fi suplinită de centrele din Cluj și Maramureș, asigurarea necesarului de sânge pentru unitățile sanitare din Bistrița-Năsăud realizându-se așadar cu ajutorul centrelor din județele învecinate.

”Asigurarea necesarului cu componente sanguine a unităţilor sanitare din judeţul Bistriţa-Năsăud nu va fi afectată. Până la redeschiderea Centrului de Transfuzie Sanguină din Bistriţa, Centrele de Transfuzie Sanguină din Cluj şi Maramureş vor asigura necesarul de componente sanguine pentru unităţile sanitare de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud”, se arată în comunicat.

De asemenea, Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională mai adaugă că ”la nivelul Centrului de Transfuzie Sanguină Bistriţa au fost implementate şi respectate normele de protecţie sanitară în vigoare, iar componentele sanguine puse la dispoziţia unităţilor sanitare din judeţ sunt sigure. Virusul SARS-COV-2 nu este transmisibil prin sânge/transfuzie”.

Centrul de Transfuzii Sanguine din Bistrița a fost închis marți dimineața, după ce 14 din cei 18 angajați ai unității, inclusiv directorul, au fost depistați cu COVID-19.

Ancheta epidemiologică în cadrul acestui centru este în plină desfășurare, iar activitatea a fost oprită până la finalizarea măsurilor care vor fi dispuse de către Direcția de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud. Cu toate că în data de 26 septembrie 2020 a fost efectuată o dezinfecţie la sediul centrului, marți, după-amiază urmează să fie realizată o nouă acțiune de acest fel.

Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională “Prof.C.T.Nicolau” Bucureşti va supraveghea în continuare modul în care sunt aplicate normele de protecţie sanitară, personalul din toate centrele de transfuzie sanguină din ţară urmând să fie testat periodic.

2 notes
92 views
bookmark icon

2 thoughts on “Chiar dacă Centrul de Transfuzie Sanguină a fost închis, unitățile sanitare din Bistrița-Năsăud nu vor avea de suferit. Cum va fi asigurat necesarul de sânge

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    lentile-contact-colorate.net