“Tovarăși și pretini” cu chinezii! Declarație de INTENȚIE semnată astăzi la sediul Primăriei! Urmează înfrățirea dintre Bistrița și Zhangjiajie, orașul cu aproape 2 milioane de locuitori!

Primarul Ovidiu Teodor Creţu şi doamna viceprimar Zou Jufang au semnat astăzi, în cadrul unei ceremonii deschise care a avut loc în sala mare a primăriei, Declaraţia de intenţie cu privire la stabilirea de relaţii de prietenie între oraşele Bistriţa şi Zhangjiajie (Republica Populară Chineză):

C2

C3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DECLARAŢIA DE INTENŢIE PRIVIND STABILIREA DE RELAŢII

DE PRIETENIE ÎNTRE ORAŞELE ZHANGJIAJIE ŞI BISTRIŢA

Având în vedere relaţia de prietenie tradiţională dintre poporul român şi poporul chinez, relaţiile diplomatice sino-române care au debutat în octombrie 1949,

Conform „Comunicatului comun al României şi R.P. Chineze” această declaraţie de intenţie este elaborată în dorinţa continuă de a dezvolta relaţii reciproce de colaborare şi prietenie între poporul român şi poporul chinez,

Asemănările potenţiale la nivelul diferitelor domenii de activitate din cele două oraşe, Zhangjiajie (Republica Populară Chineză) şi Bistriţa (România). Primarul municipiului Bistriţa (România) şi Primarul oraşului Zhangjiajie (Republica Populară Chineză)

Ne exprimăm voinţa de a dezvolta şi de a depune toate eforturile în vederea promovării şi dezvoltării contactelor între cetăţenii noştri în special în domeniile:
– cooperării între administraţiile locale,
– educaţiei şi culturii,
– sportului şi turismului,
– social,
– economic.

Scopul îl constituie dezvoltarea durabilă a relaţiilor dintre cele două administraţii locale, între cetăţenii, întreprinderile, organizaţiile şi asociaţiile oraşelor noastre. Obiectivul nostru comun este acela de a ne cunoaşte reciproc mai bine în vederea încheierii oficiale a unei relaţii de prietenie între oraşe având convingerea că facem totul pentru binele oraşelor pe care le reprezentăm.

Bistriţa, 11 iulie 2017

Documentul a fost semnat în prezenţa prefectului Ovidiu Frenţ, a viceprimarilor Cristian Niculae şi Gelu Muthi, a secretarului general al Asociaţiei de Prietenie Româno-Chineze Filiala Bistriţa – Remus Lungu, dar şi a unei delegaţii din oraşul chinez Zhangjiajie.
Caricatură

Ziar de Bistrita