Chiriașii problematici din blocurile sociale vor fi mutați în locuințe modulare

 -  - 


Primarul Bistriței, Ioan Turc, a declarat că municipalitatea a cumpărat mai multe locuinţe modulare şi urmează ca acestea să fie amplasate pe un teren situat în Viișoara. În aceste locuințe vor fi mutați, cu prioritate, chiriașii problematici din blocurile sociale. 

”S-au făcut achiziții, s-au făcut lucrări pentru extindere rețele de apă, energie. În prima parte a anului viitor vom începe să pozăm efectiv aceste module. Încercăm să punem cât mai multe. Cine vor fi beneficiarii? În primul rând, persoanele care în momentul de faţă sunt titulare ale unui contract de închiriere, care locuiesc în blocuri sociale şi care sunt într-un conflict deschis cu locatarii din blocurile respective. Nu poţi să-i laşi nici în stradă. Să nu creadă cumva cineva că dacă îi iei din bloc şi îi pui în stradă s-a rezolvat problema. Sunt familii cu mulţi copii, minori, care vor merge în gară, în zonele comerciale, vor cerşi sau vor săvârși acte infracţionale. De aceea, cred că soluţia corectă este să-i mutăm în locuinţe modulare, astfel încât să nu mai deranjeze colectivitatea”, a spus primarul Ioan Turc, joi, într-o conferință de presă.

Întrebat câte astfel de familii sunt, primarul a adăugat: ”Sunt în jur de 20 de familii care, în mod repetat, conform proceselor-verbale pe care Poliţia Locală le întocmește, au un comportament constant turbulent, dar vor beneficia de aceste locuinţe modulare şi alte categorii de persoane vulnerabile, nu doar cele care locuiesc în blocurile sociale”.

Potrivit edilului Bistriței, locuinţele sociale care vor fi eliberate urmează să fie repartizate altor persoane care se află pe lista de prioritate întocmită de municipalitate.

Vizualizări 96 

bookmark icon

One thought on “Chiriașii problematici din blocurile sociale vor fi mutați în locuințe modulare

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.