Ultimele noutati

Tarife PREFERENȚIALE la chiria pe punctele termice: unii mai egali decât alții au plătit de 10 ori mai PUȚIN pe metru pătrat!

Punctele termice din municipiu sunt lăsate în paragină și deși deține titlu de proprietate, Primăria Bistrița încă NU le pune în valoare. Consilierii locali au schimbat destinația punctelor termice de mai multe ori în ultimii ani, însă la această oră NU există niciun punct termic reabilitat.

În Bistrița sunt câteva puncte termice închiriate unor asociații de proprietari sau către persoane juridice, care plătesc o sumă modică pentru închiriere. La această dată sunt încheiate un număr de 5 contracte de închiriere, în conformitate cu Hotărârea nr.76/26.04.2007 a Consiliului local al municipiului Bistriţa. Contractele de închiriere au fost încheiate pentru o perioadă de 10 ani, respectiv de la data de 01.05.2007, până la data de 30.04.2017.

Primăria măsoară chriile după bunul plac: punctul termic unde se fac dansuri: chirie 1.100 lei pe 250 mp iar o curățătorie chimică plătește de 10 ori mai mult pe metru pătrat! E corect?

Punctele termice au fost închiriate acum 10 ani, în urma Hotărârii de Consiliu Local nr 76 din 2007. Tarifele au fost preferențiale și au fost cazuri când s-a perceput de 10 ori tarif mai mare pe metru pătrat. Spre exemplu, în ultimii 10 ani, Asociația de Dans Sportiv Floris a plătit 0.53 dolari/metru pătrat iar curățătoria chimică de pe Clopoțeilor a plătit 4.8 euro pe metru pătrat. Și în cazul asociațiilor de proprietari tarifele percepute au fost de 6 ori mai mari decât în cazul asociației de dans sportiv. Astfel, fiecare asociație de proprietari a plătit aproximativ 3.5 euro pe metru pătrat.

DETALII: anexa tarife aprobate acum 10 ani

 

floris 1

cc2

 

 

 

 

 

Urmare faptului că la data de 30.04.2017 termenul contractelor de închiriere expiră, au fost depuse cereri în vederea prelungirii duratei acestora, după cum urmează:

cc11.SC SPRIN VITAL SRL, pentru spaţiul în suprafaţă de 46,28 mp, situat în fostul punct termic nr.23, din Intrarea Clopoţeilor cu destinaţia de Curăţătorie chimică, ecologică, cu o chirie lunară de 1.745 lei;

2.Asociaţia de Proprietari Şt.O.Iosif, pentru spaţiul în suprafaţă de 15,88 mp, situat în fostul punct termic nr.23 din Intrarea Clopoţeilor, cu destinaţia de „sediu asociaţie de proprietari”, cu o chirie lunară de 271  lei;

3.Asociaţia Clubul de Dans Sportiv Floris, pentru spaţiul în suprafaţă de 257,5 mp, situat în fostul punct termic nr.8, din str. Florilor, cu destinaţia de „sală de antrenament dans sportiv”, cu o chirie lunară de 1.011 lei;

4.Asociaţia de Proprietari Colibiţa, pentru spaţiul în suprafaţă de 18,81 mp situat în fostul punct termic nr.6, din Aleea Ineu, cu destinaţia de „sediu asociaţie de proprietari”, cu o chirie lunară de 321 lei.

Contractele de închiriere se încheie pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 01.05.2017 şi până la data de 30.04.2022. Proiectul va fi dezbătut de consilierii locali în ședința ordinară din 23 februarie.

Citiți și:

 eee-vert-00-400x400Licitații pentru două puncte termice: ortodocșii vor centru social și greco-catolicii vor să țină slujbe!
Comentarii

  • Copiii angajatilor din Primarie danseaza de gratis, in contul chiriei?
    Primaria mai si sponsorizeaza pe doamna Budusan, sa-si poata lua masini.
    De aceea Floris isi permite sa functioneze fara absolut nici o autorizatie.
    Inspectoratul pentru situatiile de urgenta se fac ca ploua, spatiul nefiind in regula.
    Un fel de …Colectiv.

Caricatură

Ziar de Bistrita