În fiecare lună, Primăria Bistrița dă peste 5.000 de euro chirie pentru câteva imobile vechi în care funcționează grădinițe și școli! De 8 ani, administrația Crețu NU are nicio soluție pentru rezolvarea problemei!

downloadPrimăria Bistrița se află în criză de spații pentru învățământ și în mandatele lui Crețu s-a realizat un singur corp de școală nou-nouț, în incinta Colegiului Rebreanu. Investiția a costat aproximativ 1 milion de euro.

În afara acestei investiții, NU s-au alocat fonduri decât pentru reparații ale unor clădiri existente. Situația este una delicată și ai grav este faptul că NU există un plan de management pentru ieșirea din impas și îmbunătățirea infrastructurii școlare.

 

 

Nicio grădiniță nouă NU s-a construit în utimii 10 ani la Bistrița. E criză la acest capitol și se plătesc mii de euro pe chirii în clădiri vechi!

 

 

Grădinița nouă de pe strada Nicolae Bălcescu NU s-a mai realizat și a rămas la stadiul de promisiune încă din primul mandat a lui Ovidiu Crețu. După evacuarea din anul 2009, Grădinița nr. 2 funcționează într-un corp al Colegiului Tehnic “Grigore Moisil” în condiții improprii. Calvarul va începe odată cu demararea lucrărilor de modernizare a celor 3 corpuri ale Colegiului Tehnic, când imobilele vor trebui din nou evacuate. (proiect aflat momentan la faza de documentații).

132992420401

s03

 

 

 

 

 

 

Imobile ce parțin Bisericii Evanghelice și pentru care Primăria plătește chirie:

– Şcoala Gimnazială Viişoara – chirie 2.440 lei / lună.

– Grădiniţa Viişoara – chirie 2.473 lei / lună.

– Grădiniţa cu Program Săptămânal “Dumbrava Minunată” – chirie 6.447 lei / lună.

–  Şcoala Generală Unirea nr. 267 – chirie 3.564 lei / lună.

s011

 

ss1

 

 

 

 

 

02

s0

 

 

 

 

 

 

De asememenea pentru Grădiniţa nr. 8 din Parcul Municipal se plătește o chirie de 4.943 lei / lună.

Cu o criză masivă la capitolul grădinițe, Primăria Bistrița continuă să ia spații în chirie și de curând a amenajat un Centru de Excelență în incinta fostului Liceu Sanitar, pentru care se plătește 6.536 lei/lună. În plus de asta, municipalitatea a investit în modernizarea acestei clădiri  de pe Bulevardul Republicii.

Administrația Ovidiu Crețu NU are niciun plan de dezvoltare în acest sens și continuă să pompeze bani în reparații ale clădirilor vechi, care oricum sunt improprii funcționării. Peste 5.000 de euro pe lună plătește Primăria Bistrița pentru închirierea unor clădiri în care funcționează grădinițe sau școli în condiții inadecvate.
Comentarii

  • Decat sa investiti in casute pt veverite de mii de euro care nu sunt ok faceti gradinite pt copii ca sa nu mai fiim nevoiti sa ii ducem in clase minuscule de 30. Si angajati educatoate pt ca un singur om la 30 de copii este genocid .Ne-am saturat de piste de sanie si ski sunt la Tihuta vrem sa se investeasca in educatie nu in proiecte inutile

  • Copiii prescolari si elevii reprezinta viitorul…daca nu investim cu cap nu vom avea un viitor!!
    Domnule primar, chiar vreti sa ramaneti in istoria orasului doar pt “minunata” pista de biciclete din parc si casuta cu veverite?

  • ACUMA SI TU ……DOAR COPII NU VOTEAZA !!!!!! TREBUIE SA SE INVETE SA STEA 2 IN PAT 30 LA O EUCATOARE SA MANANCE PUTIN SI PROST ,IN DULAP SA TIE 5 SAU 6 COPILAS .
    DOAR NA PANA CRESC…..

Caricatură

Ziar de Bistrita