Chiriile agenților economici care deschid terase în Bistrița ar putea fi reduse

 -  -  992


Viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, a anunțat că va iniția un proiect de hotărâre prin care propune reducerea chiriilor agenților economici care vor deschide terase pe pietonalul Liviu Rebreanu și în alte zone din oraș.

Industria HORECA a suferit enorm în această perioadă de criză în urma măsurilor luate prin instituirea stării de urgență. Urmează încă o perioadă economică dificilă, în care măsurile de distanțare socială vor continua. Având în vedere aceste aspecte, voi iniția un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru reducerea chiriei pentru terasele tuturor agenților economici amplasate pe domeniul public al Municipiului Bistrița, pentru toată perioada în care sunt impuse măsurile de distanțare socială”, a anunțat viceprimarul Cristian Niculae.

Sursa citată mai motivează că operatorii economici nu vor putea utiliza spațiul teraselor într-un mod eficient, astfel că și numărul clienților va fi mai mic și încasările vor fi mai slabe.

”Consider că trebuie să fim alături de ei în aceste momente grele, merită susținuți pentru că ei sunt cei ce animă și dinamizează Centrul Istoric și alte zone ale orașului nostru. Mediul economic trebuie susținut de autoritățile locale cu măsuri concrete, pentru a ajuta la repornirea activităților economice afectate de pandemie”, a mai adăugat Niculae.

Rămâne de văzut dacă o astfel de propunere va fi adoptată de Consiliul Local Bistrița.

0 notes
117 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *