Ciceu Giurgești, Nimigea, Petru Rareș, Măgura Ilvei, sub restricții

 -  -  1049


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a adoptat o nouă hotărâre care cuprinde o serie de măsuri pentru combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, măsuri care vor fi impuse în alte patru unități administrativ-teritoriale din județ în care există o rată mare de infectare.

Potrivit hotărârii CJSU Bistrița-Năsăud, se introduc restricţii în Ciceu Giurgești și Nimigea, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori. 

În aceste UAT-uri, se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Măsurile prevăd că, în localitățile menționate mai sus, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare. De asemenea, în situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective”,  informează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Aceeași hotărâre adoptată de CJSU prevede măsuri restrictive și în comunele Petru Rareș și Măgura Ilvei, unități administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 la mia de locuitori și mai mică de 3 la mia de locuitori. 

În aceste UAT-uri, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc”, mai arată sursa citată.

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 12 noiembrie 2020. Restricţiile se vor ridica în momentul în care se va înregistra o scădere a numărului de cazuri de COVID-19. 

De asemenea, CJSU a decis că în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5 la mia de locuitori – Feldru, Chiuza, Ilva Mare, Dumitra și Chiochiș, precum și celelalte unități administrativ-teritoriale din județ, cu excepția celor pentru care nu au fost introduse restricții prin Hotărâri ale CJSU adoptate începând cu data de 15.10.2020, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

0 notes
174 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *