Cinci proiecte depuse de bistrițeni, în ultima etapă a procesului de bugetare participativă lansat de Primăria Bistrița

 -  -  2995


La începutul lunii august, Primăria Bistrița a lansat procesul de bugetare participativă, locuitorii orașului având posibilitatea să depună proiecte care să contribuie la îndeplinirea unui obiectiv de interes general pentru municipiu.

Proiectele au putut fi depuse până la data de 20 septembrie, după care propunerile au intrat într-o etapă de analiză tehnico-economică și juridică. Ulterior, o comisie din cadrul Primăriei Bistrița a desemnat proiectele considerate eligibile. Din cele 15 proiecte depuse, 5 au fost considerate eligibile și au ajuns în etapa finală a procesului de bugetare participativă.

Cele cinci proiecte ajunse în etapa finală sunt:

Până la data de 14 noiembrie, cetățenii își vor putea exprima votul pe cele cinci proiecte eligibile, urmând ca la data de 15 noiembrie să se afișeze clasamentul proiectelor.

Votul asupra proiectelor are loc online, pe platforma bugetării participative, fiecare persoană putând vota o singură dată un proiect. Fiecare cetățean înscris pe platforma bugetării participative poate vota patru proiecte.

La finalul etapei de vot va fi publicat clasamentul în baza căruia vor fi selectate proiectele, în ordinea descrescătoare a punctajului obținut, în limita bugetului alocat apelului de proiecte în bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Bistrița pe anul următor desfășurării procedurii de bugetare participativă, indiferent de domeniul din care fac parte.

Validarea și afișarea rezultatelor finale vor fi postate pe platforma online.

Proiectele selectate în procesul de bugetare participativă vor fi incluse în Programul de Investiții al Municipiului Bistrița, existând și posibilitatea ca acestea să fie integrate în proiecte de o mai mare anvergură. Valoarea maximă a bugetului estimat pentru fiecare proiect este de 500.000 de lei.

2 notes
120 views
bookmark icon

2 thoughts on “Cinci proiecte depuse de bistrițeni, în ultima etapă a procesului de bugetare participativă lansat de Primăria Bistrița

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *