Diana Morar: “În urma PSD rămâne un buget local prăduit, cu puține investiții realizate și cu promisiuni deșarte.” Banul public este gestionat “dezastruos” și 50% din banii de impozite se scurg pe salarii și funcționare

 -  -  21297


Un consilier local din Bistrița este de părere că fiecare locuitor al municipiului trebuie să cunoască situația bugetului local, precum și modul în care se cheltuie banul public, însă afirmă că, în opinia sa, la Bistrița, banul public este gestionat ”în mod dezastruos”. 

Printr-o postare pe pagina personală de pe o rețea de socializare, consilierul local Diana Morar acuză administrația PSDdin Primăria Bistrița că ”gestionează banul public în mod dezastruos”, iar pentru a își susține afirmația, consilierul vine și cu câteva argumente.

50% din banii de impozite merg pe salarii și funcționare!

Astfel, potrivit Dianei Morar, la nivelul municipiului Bistrița există  un buget rectificat de aproximativ 340 de milioane de lei, însă, potrivit aceleiași surse, jumătate din bani merg pe salarii, diurne, deplasări și evenimente culturale, și nu pe investiții.

”Suntem la final de an, dar, din păcate, Primăria Bistrița cheltuie aproape 50% din acești bani pe salarii, diurne, deplasări, evenimente culturale. Astfel, secțiune de funcționare a întregului aparat condus de PSD cheltuie 145 de milioane de lei pe an. În 30 noiembrie, pe investiții avem realizari de doar 48 de milioane de lei. Aici se adaugă blocurile reabilitate și străzile peticite de viceprimarul Niculae. În concluzie, la secțiunea dezvoltare doar 29.9% au fost facturate, în schimb, la sectiunea de funcționare unde sunt cuprinse salariile și subvențiile instituțiilor subordonate, cheltuielile sunt realizate în proporție de 94%. Secțiunea de funcționare cheltuie bani cu nemiluita pe salarii, deplasări, diurne și vedem că aici nu sunt probleme și toți funcționarii merg acasă bine plătiti, indiferent de modul în care funcționează administrația”, spune Diana Morar.

Diana Morar zice că administrația PSD NU a realizat niciun obiectiv în ultimii 3 ani!

Consilierul local liberal adaugă că, în opinia sa, în ultimii 3 ani, administrația locală ”nu a reușit să realizeze niciun obiectiv notabil” și ”pe final de mandat avem doar promisiuni și scuze”.

”Administrația PSD nu a fost în stare să realizeze obiectivele promise, fiind exclusiv vinovata de modul extrem de lent în care funcționează administrația locală.În urma PSD rămâne un buget local prăduit, cu puține investiții realizate și cu promisiuni deșarte. PSD a demonstrat că este incapabil să gestioneze banul public și singura scăpare au fost împrumuturile bancare prin care a îndatorat Bistrița pe 20 de ani”, a mai adăugat consilierul liberal.

În aceste condiții, Diana Morar consideră că ”administrația nu este una performantă deși Primăria Bistrița are cheltuieli lunare de 12 milioane de lei pe salarii și funcționare”. 

ziar de bistrita diana morar

Mesaj liberal, pe final de mandat: “Sunteți liberi să continuați batjocura pentru că zilele vă sunt numărate!”

În încheierem Diana Morar transmite și un mesaj colegilor săi PSD din Consiliul Local Bistrița: ”Le spun ca e bine pentru Bistrița că mai au doar câteva luni să ascunda găurile din buget și sunt convinsă că din vară ștacheta va fi predata unei noi administrații care va avea respect față de cetățean și față de banul public. Sunteți liberi să continuați batjocura pentru că zilele vă sunt numărate!”.

2 notes
422 views
bookmark icon

2 thoughts on “Diana Morar: “În urma PSD rămâne un buget local prăduit, cu puține investiții realizate și cu promisiuni deșarte.” Banul public este gestionat “dezastruos” și 50% din banii de impozite se scurg pe salarii și funcționare

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *