Cine va deszăpezi drumurile din Bistrița-Năsăud pe timpul iernii? ”Suntem pregătiți, iarna poate veni oricând!”

 -  -  1293


Miercuri, într-o ședință a Colegiului Prefectural, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Victor Frenț, a prezentat situația privind contractele încheiate de autorități pentru asigurarea intervențiilor pe  timpul iernii. Potrivit prefectului, contractele pentru deszăpezirea drumurilor naționale și județene din Bistrița-Năsăud sunt deja încheiate și în ceea ce privește drumurile comunale, în majoritatea cazurilor, acțiunile de deszăpezire vor fi asigurate de primării cu utilaje proprii. 

”În ceea ce privește situația pregătirilor pentru iarnă, la drumuri naționale s-a încheiat contractul subsecvent cu SC DACIA ASPHALT SRL, iar referitor la drumurile județene s-au încheiat 5 contracte subsecvente, pe 5 loturi cu SC LUCRĂRI DRUMURI ŞI PODURI SA (2 contracte) şi SC DIMEX 2000 COMPANY SRL (3 contarcte)”, a spus prefectul Ovidiu Victor Frenț.

Astfel, SC Dacia Asphalt SRL va interveni pe DN 17, DN 17C, DN 17D și DN 15A.

Referitor la drumurile judeţene aflate în administrarea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, este vorba despre un total de circa 700 de km. Deszăpezirea acestor drumuri a fost împărțită în 5 zone teritoriale, respectiv loturi, după cum urmează:

  • Lot 1 – Bistriţa;
  • Lot 2 – Beclean;
  • Lot 3 – Năsăud;
  • Lot 4 – Şieu;
  • Lot 5 – Lechința.

SC Lucrări Drumuri și Poduri SRL va interveni pe loturile 1 și 2, iar SC Dimex 2000 Company va asigura întreținerea curentă pe timp de iarnă pe loturile 3,4 și 5.

În ceea ce privește drumurile comunale sau municipale, pe acestea vor interveni, în majoritatea cazurilor, utilaje ale primăriilor pe raza cărora se află.

Pentru drumurile comunale, din cele 62 de unități administrativ teritoriale, 8 au încheiat contracte de prestări servicii de deszăpezire, 7 sunt în faza de procedură de achiziție și alte 47 asigură întreţinerea și deszăpezirea drumurilor prin mijloace proprii, având și 90 de utilaje la dispoziție”, a mai spus Ovidiu Victor Frenț. 

În aceste condiții, prefectul a concluzionat: ”Suntem pregătiți, iarna poate să vină oricând!”

0 notes
418 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *