Radu Moldovan, despre cinema Dacia: “Un vis devenit realitate!” Adevărul e ăsta: abia în 4 ani au reușit să modernizeze clădirea!

Președintele Consiliului Județean a prezentat poze în exclusivitate cu Cinema Dacia, un proiect demarat de fosta administrație și continuat de Radu Moldovan, care l-a finalizat în  4 ani după numeroase vizite în teren. Cadrul legislativ extrem de complicat și licitațiile contestate au făcut ca acest proiect să se întindă pe o perioadă așa de lungă 2012 – 2016.

GAFA principală: au comandat scaune fixe în loc de scaune mobile și au ratat inaugurarea de campanie!

Administrația Radu Moldovan a făcut o primă inaugurare în pragul campaniei electorale și au prezentat obiectivul Cinema Dacia, cu toate că NU era finalizat. Asta deoarece au fost comandate scaune nepotrivite, care NU se puteau rabata și astfel lucrările s-au prelungit încă 2 luni. Cu toate astea, reprezentanții Consiliului Județean au forțat nota și au prezentat marea realizare fix înainte de alegerile locale.

s6

s7

 

 

 

 

 

 

Cinema Dacia a fost preluat în administrarea Consiliului Județean în mandatul lui Liviu Rusu (până atunci, clădirea era în administrația România Film) și proiectul a fost demarat încă de pe-atunci. După 4 ani, Radu Moldovan finalizează investiția.

Asocierea SC Romco System – SC Audiotech a realizat lucrările de modernizare și sonorizarea interioară a complexului Dacia. ROMCO SYSTEM S.R.L. a realizat etapa a II-a care a costat aproximativ un milion de euro, în timp ce Imobil Dan a realizat prima parte a lucrării, care a costat 1.4 milioane de lei.

s3

s11

 

 

 

 

 

 

În sala A și C va funcționa Centrul Valeria Peter Predescu, o anexă a Centrului Județean pentru Cultură, iar în sala B va funcționa cinematograful Dacia.

Ansamblul “Dor Românesc” are sală de spectacole

În mandatul lui Radu Moldovan s-a înființat o trupă de dansatori  profesioniști finanțată din bugetul Consiliului Județean. Consiliul Județean a înființat o trupă de dans folcloric, ce va completa Ansamblul “Dor Românesc” (care mai are în componență soliști-vocali și instrumentiști). Trupa de dans a fost înființată anul trecut, printr-o Hotărâre de Consiliu Județean și este compusă din 6 perechi și un coregraf.

d44

p1

 

 

 

 

 

 

 

Ansamblul va activa în cadrul complexului cultural în sala A, unde a fost amenajată sala de spectacole și scena propriu-zisă.

Ce declară Radu Moldovan, după 4 ani de vizite în șantierul Cinema Dacia!

“Un vis pe care l-am avut încă de la preluarea primului mandat de Președinte al Consiliului Județean a fost să avem în Bistrița un Centru Multicultural cu o Sală de Cinema 3D, la fel ca în Cluj-Napoca sau Târgu-Mureș.

a6

a5

 

 

 

 

 

a2

a1

 

 

 

 

 

 

 

Acest vis, al meu și cred a zeci de mii de tineri care nu vor mai fi nevoiți să meargă sute de kilometri pentru a vedea un film, este astăzi o realitate! În pozele atașate găsiți imagini cu ultimele imagini de la Centrul Cultural ”Dacia” și de la Cinematograful ”Adrian Pintea”.

De joi 18 august și până duminică 21 august, în intervalul 10:00 – 22:00, toți cetățenii județului care vor să viziteze noul Centru Cultural ”Dacia” cu Sala de Cinema 3D ”Adrian Pintea” pot să o facă în mod gratuit! De asemenea, vă amintesc că în incinta CC ”Dacia” mai avem și o Sală de Spectacole ultramodernă și o cafenea! Mă bucur tare mult de modul în care au ieșit lucrările la acest Centru, pentru că oamenii din județul nostru merită ce e mai bun și vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vizitați acest loc pentru petrecerea timpului liber!”

După 4 ani de șantier, clădirea a fost inaugurată astăzi, în prezența directorilor din deconcentrate ca fiind o mare realizare a administrației Radu Moldovan.

Citiți și:

e2-400-e1456835930739Consiliul Județean angajează DANSATORI! Se oferă carte de muncă și salariu atractiv. Din banii județului!

https://www.ziardebistrita.ro/angajeaza-dansatori/

 
Comentarii

  • Pentru un oras ca Bistrita, Centrul Cultural Dacia trebuia sa ramana in totalitate cu functia de cinematograf. Din pacate, sub actuala administratie, traim in epoca improvizatiilor si a proiectelor gresite. Asa s-a intamplat cu biblioteca judeteana, care a fost mutata in pripa intr-o cladire amenajata pentru ca sa gazduiasca un muzeu de arta religioasa, dupa care s-a constatat ca spatiul este insuficient si ulterior a fost improvizata o cladire anexa in curtea bibliotecii. Acum si in cazul Cinematografului Dacia, in loc sa construiasca de la inceput ceva nou, acesti lideri mediocri s-au “straduit” ani de zile sa desfiinteze singurul cinematograf din judet, transformand sala mare intr-un fel de impovizatie pentru spectacole folclorice. Amintindu-si de prima ocupatie, Raducu s-a gandit sa amenajeze in holul Cinematografului Dacia si un Popcorn-Bar, inspirat probabil si de afirmatia lui Victor Ponta facuta in campania prezidentiala din 2014: “Nu voi participa la dezbateri înainte de primul tur, îmi voi lua popcorn şi mă voi uita la ceilalţi candidaţi”. Cu toate ca aceasta aroganta l-a costat pe Ponta pierderea alegerilor, cei de la CJ nu au renuntat la popcorn-bar. Lasand gluma la o parte,nu prea se justifica o carciuma in holul unui centru de cultura, mai ales ca in apropiere exista o serie de astfel de unitati de alimentatie. Mai curand acolo s-ar putea amenaja o galerie de arta. Ba mai mult, daca tot au sacrificat Cinematograful Dacia, la etaj in locul vechilor cabine de proiectie ar putea fi amenajate birouri in care sa se mute cu totul Centrul Judetean de Cultura Bistrita-Nasaud.

Caricatură

Ziar de Bistrita