Circa 10.000 de euro, puși la bătaie pentru studiul de fezabilitate aferent amenajării unei parcări pe strada Năsăudului

 -  -  31362


Aproape 10.000 de euro este dispusă Primăria Bistrița să plătească unei firme care va întocmi studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții ”Parcare cu mai multe nivele pe strada Năsăudului”, prin intermediul căruia municipalitatea intenționează să amenajeze o parcare cu cel puțin 340 de locuri. 

În prima lună a noului an, Primăria Bistrița a lansat un anunț prin care solicită oferte de preț de la companiile care ar fi dispuse să întocmească un studiu de fezabilitate pentru un obiectiv de investiții pe care administrația locală ar vrea să îl realizeze pe strada Năsăudului, fiind vorba despre parcarea supraetajată.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul Primăriei Bistrița, municipalitatea estimează că realizarea studiului s-ar ridica la suma de 41.315 lei plus TVA și așteaptă ofertele companiilor până la data de 21 ianuarie 2020.

În ceea ce privește obiectivul de investiții, parcarea ar urma să fie amenajată pe strada Năsăudului, în spatele blocului 1, pe o suprafață de circa 4.000 de metri pătrați. În prezent, pe terenul respectiv există un fost punct termic, dar care va fi demolat pentru a permite amenajarea parcării. De asemenea, și locul de joacă pentru copii din acea zonă va fi relocat pentru a se putea amenaja parcarea. Primăria Bistrița vrea ca noua parcare să aibă două căi de acces – de pe strada Aleea Heniu și de pe strada Năsăudului.

Totodată, noua parcare ar trebui să aibă cel puțin 340 de locuri de parcare, întrucât în zona respectivă există 325 de apartamete (220 de apartamente în blocul 1 de pe strada Năsăudului și alte 105 apartamente în blocul 8 de pe strada Aleea Heniu). Pentru toate acestea, momentan în zonă sunt amenajate doar 68 de locuri de parcare, număr insuficient. Municipalitatea intenționează să doteze parcarea chiar și cu lift pentru pietoni.

Companiile care vor depune oferte de preț pentru întocmirea studiului de fezabilitate vor trebui să țină cont de aceste aspecte.

Studiul de fezabilitate este instrumentul prin intermediul căruia Primăria Bistrița poate afla dacă ideea amenajării unei astfel de parcări este rezonabilă, acest document presupând realizarea documentatiei tehnico-economice pentru obiectivul de investiții. De asemenea, în urma acestuia se va putea face și o estimare privind costurile realizării unei astfel de parcări.

 

3 notes
487 views
bookmark icon

3 thoughts on “Circa 10.000 de euro, puși la bătaie pentru studiul de fezabilitate aferent amenajării unei parcări pe strada Năsăudului

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *