Din Bistrita

Circa 100 de cicliști, în frunte cu primarul Ioan Turc, au participat la un tur organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Bicicletei

 -  - 


Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a participat, vineri seara, la un tur ciclist de promovare a mobilității urbane durabile, organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Bicicletei.

Alături de circa 100 de cicliști, am parcurs traseul: Piața Centrală – Gheorghe Şincai – Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului – General Grigore Bălan – C.R. Vivu – Vasile Conta – Parcului. A urmat un concurs de tip treasure-hunt în Parcul ”Regele Mihai I al României”, organizat de clubul ”Tura cu copaci”, în cadrul proiectului ”Pedalez pentru un oraș verde – ”MUSAI SĂ PEDALEZ”, cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2022″, a spus primarul Ioan Turc.

Edilul Bistriței a mai adăugat că acțiunile organizate pe parcursul zilei de vineri vin să reconfirme interesul administrației locale pentru configurarea unui oraș-verde, prin implementarea unor proiecte ce vor susține mișcarea, alternativele ecologice de transport și dezvoltarea citadină cu zero emisii de carbon.

Bicicleta reprezinta o opțiune pentru un mod de viață sănătos, cu mai puțină poluare”, a subliniat primarul.

73 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.