Circa 250 de persoane din Bistrița-Năsăud s-au vaccinat împotriva COVID-19; campania de imunizare continuă

 -  -  1027


Circa 250 de persoane din Bistrița-Năsăud s-au vaccinat deja împotriva COVID-19, campania de vaccinare fiind în plină desfășurare. În plus, încă 440 de doze de vaccin au ajuns în județ, informează Instituția Prefectului.

În data de 3 ianuarie, județul nostru a primit o nouă tranșă de vaccinuri, ce constă într-un număr de 440 doze, care s-au distribuit la centrele de vaccinare din Bistrița, Năsăud și Beclean. În dimineața zilei de 4 ianuarie s-a reluat procesul de vaccinare”, precizează Prefectura Bistrița-Năsăud.

Sursa citată adaugă că necesarul de vaccinuri se stabilește în funcție de numărul de persoane care se înscriu în platforma pentru programarea online la vaccinare împotriva COVID-19. Acest necesar este trimis la centrul regional din județul Cluj, care, la rândul său, ținând cont de numărul de solicitări, transmite către județul Bistrița-Năsăud dozele necesare procesului de imunizare.

”Este de reținut că nu se fac solicitări pentru cantități mari pentru că vaccinul nu poate fi păstrat mai mult de 3 – 4 zile în frigidere normale. Situația înscrierilor doritorilor eligibili pentru etapa I de vaccinare (ce vizează lucrătorii din domeniul medical și social) este într-o dinamică continuă”, mai adaugă Instituția Prefectului.

În județul Bistrița-Năsăud, campania de vaccinare anti-COVID-19 a început în ultima zi a anului trecut. În zilele de 31 decembrie 2020 și 1 ianuarie 2021 s-au vaccinat 250 de persoane.

0 notes
152 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *