Circa 4.000 de elevi din Bistrița, aflați în clasele primare, ar putea beneficia de lecții gratuite de înot

 -  -  1406


Primăria municipiului Bistrița pregătește un nou program prin care își propune să îi determine pe copiii din Bistrița să practice activități sportive. Programul gândit de municipalitate este intitulat ”Școala de înot” și se adresează copiilor din clasele 0 – IV, circa 4.000 de elevi având posibilitatea de a beneficia de lecții gratuite de înot pe durata studiilor din ciclul primar.

Programul ‘Şcoala de înot’ vine să întregească strategia de promovare a sportului în rândul elevilor, completând, astfel, celelalte două programe deja existente: Programul de stimulare a elevilor proveniţi din familii aflate în dificultate prin acordarea unui abonament sportiv şi Programul de stimulare a elevilor cu rezultate deosebite la învăţătură şi a premianţilor la olimpiadele şcolare pe discipline, prin facilitarea accesului acestora la cluburile sportive, asociaţiile sau unităţile prestatoare de servicii sportive din municipiu, în vederea petrecerii cât mai agreabile şi utile a timpului liber”, se arată într-un proiect de hotărâre al Primăriei Bistrița, acesta urmând să fie supus dezbaterii într-o viitoare ședință a Consiliului Local.

Noul program presupune acordarea unui abonamente la înot, în limita a 10 şedinţe/elev. Pe durata studiilor din ciclul primar, un elev poate beneficia o singură dată de acest tip de abonament, în limita fondurilor disponibile.

”În felul acesta, aproximativ 4.000 de elevi înscrişi în învăţământul de stat în clasele 0 – IV vor beneficia de cursuri de înot până la finalizarea studiilor primare”, se arată în proiectul Primăriei Bistrița.      

Valoarea unei şedinţe va fi de cel mult 20 de lei şi se va asigura accesul elevilor la lecţiile de înot şi facilităţile oferite de prestatorii servicii sportive pentru disciplina înot. Şedinţele de înot se acordă pe perioada anului şcolar, incluzând şi vacanţele, dacă se impune, în funcţie de sumele alocate cu această destinaţie în bugetul local al municipiului Bistriţa.

Reamintim că, în acest an, Primăria Bistrița a alocat din bugetul local suma de 500.000 de lei destinată derulării programelor de stimulare a elevilor din municipiu prin acordarea de abonamente la baze sportive.

Proiectul de hotărâre care vizează aprobarea acestui program se află în consultare publică. După această procedură, proiectul va fi supus dezbaterii și aprobării în cadrul unei ședințe a Consiliului Local Bistrița. 

1330830cookie-checkCirca 4.000 de elevi din Bistrița, aflați în clasele primare, ar putea beneficia de lecții gratuite de înot
0 notes
531 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.