Circa 600 de persoane față de care a fost dispusă măsura izolării și peste 300 de persoane plasate în carantină, verificate de polițiști și jandarmi

 -  -  1029


În ultimele 24 de ore, polițiștii din Bistrița-Năsăud au desfășurat acțiuni pentru verificarea respectării normelor legale impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, a fost verificat și modul în care persoanele aflate în izolare/carantină respectă măsurile dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică.

”În cadrul acțiunilor punctuale desfășurate ieri au fost verificate aproape 600 de persoane față de care a fost dispusă măsura izolării și peste 300 de persoane plasate în carantină. De asemenea, polițiștii au legitimat alte 163 de persoane, au oprit pentru control 64 de autovehicule și au efectuat verificări la 50 de agenți economici. Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor de ieri, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 7.000 de lei, dintre care 13 pentru nerespectarea Legii 55/2020, în cuantum de 2000 de lei. Pe linie rutieră, pentru nerespectarea legislației în vigoare, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, iar ca măsură complementară au fost reținute 2 permise de conducere. Celelalte sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 61/1991R, privind normele de conviețuire socială, a respectării ordinii și liniștii publice”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

La activitățile desfășurate ieri au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud și reprezentanți ai Poliției Locale Bistrița.

0 notes
154 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *