Circa 70 de angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud vor fi testați pentru COVID-19

 -  -  31714


Circa 70 de angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud vor fi testați COVID-19, după ce o asistentă medicală din cadrul Stației Bistrița a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus, a anunțat managerul unității, dr. Annabella Muzsi. Și soțul asistentei a fost diagnosticat cu COVID-19, fiind momentat internat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Potrivit managerului SAJ Bistrița-Năsăud, dr. Annabella Muzsi, asistenta depistată pozitiv a purtat echipament de protecție în timp ce își desfășura activitatea în incinta instituției.

Dovada a responsabilității sale este și faptul că în momentul în care soțul ei a devenit simptomatic, a solicitat înlocuirea sa din tura operativă programată și nu a ieșit în teren”, a declarat dr. Annabella Muzsi.

În ceea ce îl privește pe soțul asistentei din cadrul SAJ Bistrița-Năsăud, acesta este internat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, însă nu este intubat.

Până în prezent, doi angajați ai SAJ Bistrița-Năsăud, care au intrat în contact cu asistenta confirmată pozitiv și care au fost plasați în izolare la domiciliu, au fost testați, rezultatele fiind negative.

De asemenea, conducerea instituției a mai anunțat că personalul SAJ Bistrița-Năsăud de la Stația Centrală va fi testat, începând de luni, pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus. Este vorba despre un număr total de aproximativ 70 de angajați (50 personal medical și ambulanțieri și circa 20 de salariați din sfera administrativ-economică).

3 notes
839 views
bookmark icon

3 thoughts on “Circa 70 de angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud vor fi testați pentru COVID-19

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *